Comunicat | Missioners Claretians de Catalunya 15 d’abril de 2019

Comunicat | Missioners Claretians de Catalunya
15 d’abril de 2019

D’acord amb el compromís per aclarir qualsevol fet del passat i que s’assumeixin les responsabilitats pertinents, els Missioners Claretians de Catalunya ja han posat en marxa un Servei d’Acollida i Recerca sobre possibles casos d’abusos que s’hagin produït en les seves obres educatives. Com es va anunciar en anteriors comunicats, aquest servei s’ha encarregat a una persona externa a la institució. L’objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció, així com escoltar i atendre les víctimes.

Amb aquesta finalitat, s’ha encarregat a l’advocat Xavier Puigdollers la realització d’una recerca sobre aquests casos i que sigui la persona que atengui les possibles víctimes. Aquest servei se centrarà en fets contra la llibertat sexual que s’hagin pogut produir en els darrers 50 anysi atendrà tothom que s’hi vulgui dirigir. El Servei atendrà el canal de comunicació obert a través del correu electrònic prevenim@claretians.cat, que ja està actiu des del passat febrer.

El servei realitzarà un informe amb els fets i informacions recollides i amb propostes de mesures a prendre en l’àmbit civil i canònic. L’informe també proposarà l’atenció a oferir a les persones afectades i recollirà les mesures de prevenció vigents actualment que calgui millorar. Aquest informe està previst que es finalitzi abans d’acabar el 2019 i es donaran a conèixer els seus resultats. Qualsevol informació rellevant des del punt de vista penal serà traslladada a la justícia civil i a la Congregació de la Doctrina de la Fe, com s’ha fet fins ara (veure comunicat 11/03/2019).

Xavier Puigdollers té una àmplia trajectòria vinculada a entitats socials i d’atenció a la infància i és president de la Comissió del Dret de les Persones amb Discapacitat del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Ha estat president de la Secció dels Drets de la Infància i l’Adolescència del Col·legi de l’Advocacia; president de la fundació ‘La Tutela’ dedicada a la custòdia legal de persones amb discapacitats psíquiques, i ha col·laborat amb diverses institucions en temes vinculats a la protecció a la infància. En l’administració pública va ser, en diferents etapes, director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i director general d’Afers Religiosos.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection