Màxim Muñoz demana als polítics “un esforç per superar prejudicis sobre el fet religiós”

(Animaset) “Demanem poca cosa: el respecte al fet religiós”. Aquesta va ser la demanada principal dels representants religiosos als polítics en la presentació de Déu a Barcelona. Sis alcaldables i el fet religiós. El llibre d’entrevistes amb els alcaldables a l’Ajuntament de Barcelona es va presentar dimecres al vespre al Palau Mercader del barri gòtic de Barcelona, amb la presència de representants de les candidatures i de diverses institucions religioses.

El claretià Màxim Muñoz i el president de la Unió de les Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDE-CAT) Mohamed el Ghaidouni van participar en la presentació del llibre amb un diàleg moderat per la reportera de TV3 Mireia Prats. Muñoz va demanar als polítics “un esforç per superar prejudicis sobre el fet religiós”. També que s’entengui que l’acció social que despleguen les confessions religioses “no són una suplència per arribar allà on no arribar l’administració, sinó que sorgeix de l’experiència cristiana”. Per això creu que cal respectar els valors que aporten les tradicions religioses i que fan bé a la societat.

Mohamed el Ghaidouni es va manifestar en la mateixa línia, assegurant que “només que s’apliqués el que està escrit, ja estaríem satisfets”. En canvi, “ens dona la sensació que els polítics tenen problemes per obrir una nova etapa per una càrrega històrica que ens limita molt”. El Ghaidouni va remarcar que “aconfessional vol dir una laïcitat condicionada per la cooperació amb les confessions religioses, i massa vegades això no es produeix.”

Entre altres temes que es van posar sobre la taula: la manca de formació religiosa i d’oferta de classe de religió islàmica als centres públics. També es van referir a la presència de representants institucionals en els actes religiosos. Muñoz va dir que quan no hi ha aquesta representació “és una llàstima, no pel fet religiós, sinó per respecte al col·lectiu que viu aquesta realitat”. També El Ghaidouni va considerar que és positiu que “es visualitzi al carrer una pràctica religiosa com la Setmana Santa, perquè ajuda a normalitzar el fet religiós”.

El fet religiós a les eleccions municipals

Els autors del llibre d’entrevistes, Paris Grau i Jordi Roigé, van obrir l’acte i van explicar que la finalitat del llibre és “posar damunt de la taula municipal el fet religiós”. Tot i que és un tema del qual se’n parla poc en els programes electorals, totes les enquestes indiquen “l’interès de la ciutadania pel fet religiós i que més de la meitat de població els dona sentit la transcendència”. En aquesta línia s’han mostrat molt satisfets que les entrevistes hagin servit “perquè els polítics parlin bé del fet religiós”.

El llibre Déu a Barcelona. Sis alcaldables i el fet religiós, editat per Animaset i l’Editorial Claret, busca, a través de les entrevistes a Ada ColauJoaquim FornManuel VallsErnest MaragallJaume Collboni i Josep Bou, posar sobre la taula algunes temes que, en moltes ocasions, són tabú a la política.

Què pensen els candidats i candidates a l’alcaldia de Barcelona sobre les religions? Són favorables a la construcció de mesquites a la ciutat? Quin model d’integració proposen? El proper 26 de maig de 2019, els ciutadans de Barcelona estan cridats a les urnes per elegir els seus representants a la ciutat. Barcelona està centrant totes les mirades pels candidats que es presenten, així com les propostes que cada un d’ells i elles puguin defensar. Encara que la religió no serà, possiblement, un dels temes que estaran presents en el debat públic durant la campanya electoral; afecta tota la població, sigui creient o no. Per aquest motiu, han volgut que els candidats a l’alcaldia de Barcelona parlin. El llibre mostra a la ciutadania la posició dels principals candidats a l’alcaldia d’una de les ciutats més importants d’Europa sobre aquest tema.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection