15 de juny, visita guiada a l’església de Sant Antoni Maria Claret de Sallent

20190601_samc-sallentCatalonia Sacra ha organitzat una visita guiada a l’església de Sant Antoni Maria Claret de Sallent el proper dissabte 15 de juny. El temple, construït l’any 1968 a la vila natal del fundador de la congregació, és un bon exemple de la nova arquitectura religiosa postconciliar. Precisament aquest curs s’ha commemorat el cinquantè aniversari de l’església; una obra que va promoure el pare claretià Jacint Blanch.

Expressió d’una nova expiritualitat

Tal com apunta Catalonia Sacra a la convocatòria de l’activitat, un cop finalitzada la guerra civil, s’inicia un intens debat entorn l’art sacre i la litúrgia. Hi ha la necessitat de restaurar o restituir de nou els temples destruïts durant el conflicte bèl·lic però, en el fons, també era el reflex de grans canvis en la societat i en la comunitat cristiana que acabaran cristal·litzant en el Concili Vaticà II.

A poc a poc es va gestant una nova expressió plàstica que, allunyat de la retòrica i l’ampul·lositat, rebutjant emular estils pretèrits i caducs, busca en la simplicitat i la senzillesa la millor expressió d’una nova espiritualitat més sincera i més humana. Calia trobar un nou llenguatge per a un nou temps.

L’església de Sant Antoni M. Claret de Sallent, projectada pels arquitectes Puig Torner i Esquius l’any 1967, és el fruit de la col·laboració d’arquitectes, artistes com Josep M. Subirachs i artesans, un bon exemple de la nova arquitectura religiosa postconciliar, oberta als darrers avenços tecnològics, amb un concepte renovador i integrador de totes les arts. Aquesta visita no tan sols permetrà conèixer de primera mà un exemple paradigmàtic de l’arquitectura sacra d’aquest període sinó que també ens endinsarà en el procés de renovació artística i litúrgica dels anys de la postguerra.

20190615-Catalonia-Sacra-SAMC-Sallent

Guia Sr. Bernat Puigdollers.

Inscripcions 

Més informació: 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 h a 16 h)

Catalonia Sacra és un projecte conjunt dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat l’any 2012 amb la voluntat de dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església. Les seves línies de treball es basen en tres objectius: oferir formació i informació sobre el patrimoni cultural d’arrel religiosa, generar activitats per a la millora del seu coneixement, i iniciar una dinàmica turística que permeti generar activitat econòmica per al seu manteniment.


375_SAMCS

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection