Festa de l’Immaculat Cor de Maria 2019. Missatge del superior general

Festa de l’Immaculat Cor de Maria 2019: Una celebració de la nostra identitat carismàtica

cor-de-maria

Estimats germans:

Feliç Festa de la nostra Benaurada Mare! Durant aquesta festa de família, us convido a contemplar junts el Cor de la nostra Santíssima Mare com Fills del seu Cor. Un Missioner Claretià només es troba a si mateix precisament com a Fill del seu Cor Immaculat, la seva identitat carismàtica. Com que som Fills, també som germans (cf. HAC 37), i celebrem la nostra vida i missió en comunitat.

Els cors bessons: La festa del Cor de Maria segueix de prop la festa del Sagrat Cor de Jesús, subratllant la unitat de tots dos. Els dos cors a l’uníson expressen la història única de l’amor de Déu envers la humanitat. Tots dos cors van donar la resposta del “Fiat” al designi de la nostra salvació realitzat pel Pare. Aprenem d’ells el secret del cor ad cor loquitur, “el cor parla al cor”, la “comunicació del cor”, que té a veure amb les relacions autèntiques. Com Fills en el Fill, ens unim a aquest cercle d’amor i aprenem del Cor de Jesús i de Maria l’art dels diàlegs sincers que creen comunitats genuïnes i promouen la missió compartida.

Els tresors del cel en el cor: El cor és el nucli de la persona. Un antic refrany diu: “Entra a la cova del teu cor i hi trobaràs els tresors del cel”. Jesús convida els seus deixebles dient-los: “Reuniu tresors al cel, perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor” (Mt 6,21). El tresor de Maria és Jesús, el seu Fill, la presència del qual transforma el seu Cor en cel, l’estada de Déu. El seu Cor té el secret de portar el cel a la terra en mantenir Jesús en el centre. La missió claretiana és aquest art de crear el cel onsevulla que siguem enviats, situant Jesús en el centre, i “fent el que ell us digui” (Jn 2, 5).

Malaltia del cor: Estic convençut que la majoria dels mals de les nostres vides personals i de la vida de la comunitat són els nostres “problemes de cor” i les malalties d’un cor mal instruït. La vida fraterna i el compromís missioner pateixen quan el cor d’un missioner està afligit per “l’esclerosi cardíaca espiritual”, la tossuderia del cor, que el fa fred i insensible al sofriment dels altres. Des d’un cor malalt s’originen els pensaments malvats, la immoralitat, l’engany, l’arrogància, la lascívia, l’enveja, la calúmnia i la insensatesa (Cf. Mc 7, 21-23). ​​La renovació de la vida necessita que el cor de pedra es converteixi en un cor de carn (cf. Ez 36, 26).

Recuperant el cor de carn: L’amor tendre del Cor de Maria pot recuperar el “cor de carn” i portar-nos al “primer amor” per al Senyor (cf. Ap. 2, 4). És aquest “primer amor” el que ens ha mogut a tots els Missioners Claretians a comprometre’ns en la nostra primera professió: “Em lliuro per a un servei especial al Cor Immaculat de la Verge Santa Maria a fi d’assolir l’objectiu per al qual ha estat fundada aquesta Congregació dins l’Església” (Cf. CC 159).

Cor dirigit a la missió: Com diu un proverbi africà: “On estima el cor, allà camina la cama”. Maria va caminar darrere del seu Fill, Jesús. De fet, quan els nostres cors estimin Jesús, caminarem cap a on Ell ens guiï. Quan caminem endavant en la missió del Senyor, amb els nostres cors dirigits per l’amor de Déu, també ens podem unir al cant del Cor de Maria amb goig i lloança per les grans obres de Déu (cf. Lc 1, 46ss).

Estimats germans, ens anomenem i som veritablement els Fills del Cor de Maria (Cf. CC 8). La nostra docilitat filial per ser formats en la Farga del seu Cor ens conforma a Jesús, el primer fruit de la seva missió materna. Donem la benvinguda a l’amor tendre de Déu que està encarnat en la seva persona, i irradiem-lo als nostres germans i germanes als que som enviats a proclamar el goig de l’Evangeli.

Permeteu desitjar una bona Festa de l’Immaculat Cor de Maria a la Família Claretiana, col·laboradors, amics i benefactors. Tots nosaltres gaudim certament d’un lloc privilegiat en el Cor de la nostra Mare celestial. Que els nostres cors bateguin incessantment amb el Cor de la nostra Santíssima Mare per la major glòria de Déu i l’alliberament integral de la humanitat.

Fraternalment, en el Cor de la nostra Santíssima Mare.

Roma, 1 juliol 2019

Mathew Vattamattam, CMF
Superior General

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection