Nou llibre sobre educació integral de Josep Gallifa

9788491362135(Claret) Un any després d’El compromís ètic del mestre, el primer llibre de la col·lecció Blanquerna-Educació editada per l’Editorial Claret, es publica l’obra Educació Integral i Transformació del Sistema Educatiu a Catalunya, del professor catedràtic de la Universitat Ramon Llull en Psicologia i Educació, Josep Gallifa. La col·lecció Blanquerna-Educació va néixer tot just fa un any amb la voluntat de compartir el coneixement i ajudar les persones i les institucions vinculades al món educatiu a millorar en totes les dimensions. 

L’autor ens convida i ens acompanya en un viatge que suposa un canvi de paradigma en l’educació integral, considerant els fluxos i les interrelacions de la societat, la cultura i el món en constant canvi. 

El llibre explora l’educació de la teoria integral, definint un model que incorpora les ciències, les arts, la cultura i la consciència personal, tot resumint el llegat de la tradició moderna, postmoderna i premoderna. La proposta s’articula a partir de quatre lògiques o dimensions: la persona, la cultura, la societat i el sistema educatiu, creant un context de conceptes i idees relacionades amb la consciència personal, el pensament integral, l’evolució, la realitat simbòlica, l’art, l’espiritualitat i tradició religiosa, la racionalitat antropològica, cultural i psicològica, entre d’altres. 

L’autor fa un bon ús d’integralitat i incorpora elements de quotidianitat en explicar i descriure el dinamisme de cada lògica, els principis educatius de cada una d’elles i, també, la presentació de models d’escola i d’experiències educatives de les quals podem aprendre o senzillament manifesten el bon camí de la proposta. 

A una setmana de començar el nou curs acadèmic, l’obra es presenta per a tots aquells que vulguin llegir una proposta de la “integrabilitat” de l’educació, explorar els nous reptes del sistema educatiu i conèixer els desafiaments de les polítiques educatives.

Tags: ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

Nou web de la província de Sant Pau

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection