Teixir i mirar, els verbs dels nous lemes dels col·legis claretians de Catalunya

teixim-futur teixim-futur-secundaria-alumnes 20190909_1133BaseLema19-20-Color-Secundaria

Els dos col·legis dels claretians a Catalunya ja han obert el curs en clau pastoral. Ambdós han presentat els seus lemes: Teixim el futur, al Col·legi Claret de Valls, i Mira, descobreix… fes/actua/implica’t! al Col·legi Claret de Barcelona. Dues crides per promoure l’actitud activa i transformadora de la comunitat educativa, inspirada en Jesús i el pare Claret.

Teixim el futur

Des del Col·legi Claret Valls ja disposa al rebedor principal d’un un bastiment de fusta que convida a tothom a teixir amb llanes. Aquest curs treballaran amb el lema ‘Teixim el futur’. Continuen així un procés de renovació pedagògica, metodològica i organitzativa, en continuïtat al lema de l’any passat ‘Construïm Vida’. Per a fer-ho, es fixaran en la figura de Sant Antoni Maria Claret, del qual se celebraran els 150 anys de la seva mort el 2020, tot recuperant el seu esperit missioner, d’entrega a les persones i emprenedor.

El verb teixir està inspirat en el seu origen a Sallent i la seva formació inicial. També es tracta d’un verb molt adequat com a metàfora de la tasca de formació que fan des de l’escola, amb la col·laboració generosa i professional de tot el professorat, la implicació de cada alumne personalment i el necessari compromís de les famílies.

Un verb redactat en primera persona del plural, per tal de donar més èmfasi en el fet que són una comunitat que comparteix els objectius de la pau, la justícia, el respecte, l’esforç, l’excel·lència, la cultura i la solidaritat. I, pel que fa al futur, se centraran en el vessant ecològic d’aquest futur, aprofitant que volen ser Escola Verda.

Mira, descobreix… fes/actua/implica’t!

Amb aquest lema l’equip de pastoral del Col·legi Claret Barcelona proposa per a l’etapa dels 3 als 7 anys recuperar la capacitat de badar i de mirar, d’admirar i de contemplar. En concret, busquen el gaudi d’una mirada que comunica vida, que s’admira contemplant una flor, que s’emociona amb un somriure, que es relaxa amb una conversa tranquil·la, que es relaciona amb qui ens envolten, que descobreix, encisada, les meravelles del món.

Proposen també, per als infants dels 8 als 11 anys l’actua. Des d’una actitud empàtica, sense prejudicis, per descobrir la riquesa que hi ha darrera les paraules i accions de les persones que els envolten. Com la mirada acollidora de Jesús i del Pare Claret, que sempre transmet a les persones estimació i dóna ànims per seguir caminant amb esperança i il·lusió.

Finalment a secundària el lema acaba amb un “implica’t”. Amb els joves treballaran la idea que cada dia és únic, irrepetible. I que aquesta “nova mirada” els indicarà la ruta per caminar amb pas ferm i decidit, acompanyats per la comunitat educativa. Consideren que no hi ha temps per al conformisme o l’anar-hi anant i per això els animen a fer una reflexió lúcida, lliure i esperançada, una opció que neix del cor i connecta amb la vida.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection