Claret publica ‘Aprender para transformar’

9788491362241

Editat per Claret, Aprender para transformar és el títol del llibre coordinat per Paco López i Lisette Navarro, docents de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. Paco López Jiménez també és doctor en Pedagogia per la Universitat de Valladolid i membre del Grup d’Innovació i Anàlisis Social (GIAS). Lisette Navarro-Segura, a part de la seva faceta de docent, és coach, educadora social i doctora en Pedagogia. 

L’obra, que és el sisè títol de la col·lecció ‘Universitat i acció socioeducativa’ dirigida per la doctora Aina Labèrnia, de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, ofereix textos acadèmics sobre temàtiques pròpies de les professions socioeducatives per a estudiants i professionals en exercici. El llibre recull propostes pràctiques de didàctica de l’acció socioeducativa així com les visions polièdriques del que, per als diversos autors, significa aprendre per esdevenir professionals capaços d’incidir en la realitat social. Des d’aquesta diversitat, les seves visions tenen en comú dos aspectes: contribuir a la reducció de les desigualtats socials i econòmiques que estan marcant aquests inicis del segle XXI i fer-ho amb el rigor científic i la sensibilitat ètica que exigeix el dedicar-se a treballar amb persones. 

El llibre dedica els primers capítols a propostes vinculades als aspectes tècnics de la intervenció professional (gestió de situacions de crisis o canvi, competències socials i tècniques d’entrevista), per anar, després, a àmbits més relacionats amb la perspectiva o la manera de mirar la realitat (la sensibilitat artística, la dimensió comunitària o la capacitat d’anàlisi que promouen les ciències socials). Cada capítol dibuixa un context o àrea temàtica, justifica la seva rellevància en la formació dels professionals socials i educatius i, en aquest espai formatiu, relata propostes pel desenvolupament competencial. 

La publicació té la voluntat de compartir criteris pedagògics i activitats formatives per a millorar les competències dels professionals de l’àmbit social. Vol servir d’ajuda al professorat universitari i a altres agents formatius relacionats amb l’acció social i educativa i pretén ser un exercici de transparència que pugui inspirar a altres formadors. És un llibre per a persones que viuen amb intensitat la tasca d’ensenyar i que assumeixen el risc d’experimentar formes diferents de fer-ho. 

La Col·lecció Universitat i Acció Socioeducativa, dirigida des de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL), té per objectiu oferir textos acadèmics sobre temàtiques pròpies de les professions socials i educatives, que siguin d’utilitat a estudiants i professionals en exercici.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

Nou web de la província de Sant Pau

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection