27 d’octubre. Domènec Fàbregas, cofundador

Domenec-FabregasDomènec Fàbregas i Coma va néixer el 9 de juliol de 1817 a Sant Genís d’Orís (Osona). Als vuit anys va ingressar al Seminari de Vic. Allà va conèixer personatges de la talla del filòsof Jaume Balmes, del pare Pere Bac -restaurador de l’Oratori de sant Felip Neri-, de sant Pere Almató, dominic màrtir al Japó i, en particular, el jove sallentí Antoni Claret.

Les adverses circumstàncies socials, polítiques i religioses el van obligar a interrompre els estudis i marxar a Roma per poder accedir a l’ordenació sacerdotal, on es va tornar a trobar amb el pare Claret en el convent de Sant Basili. Ordenat el 1840, va tornar a la seva terra natal.

Gairebé des de la seva arribada, les seves inquietuds i qualitats el van orientar plenament a la predicació itinerant. Aquest ministeri el va portar a retrobar-se de nou amb el pare Claret. Això seria l’ocasió de rebre la invitació de formar part de la Congregació que Claret pensava fundar.

En efecte, es va sumar al petit grup que el 16 juliol 1849 va donar inici a aquesta gran obra. Des de llavors es va centrar en el ministeri de la predicació. Va ser fundador de la comunitat de Segòvia al novembre de 1861 i va representar aquella comunitat en els dos primers Capítols Generals de la Congregació. Després del segon Capítol General, el 1864, el pare Domènec Fàbregas no va tornar a Segòvia, sinó que va passar a Vic després de veure frustrada la fundació d’Òsca.

Va ser a Vic on va haver de patir les seqüeles de la revolució de 1868 que va obligar els missioners de la Casa Mare a abandonar la casa el dia 2 d’octubre i dispersar-se en petites comunitats clandestines. Això va forçar el pare Fàbregas a transitar per Vic, Barcelona i Tuïr. Restaurada la monarquia amb Alfons XII, va ser nomenat Superior de la Casa-Col·legi de Gràcia, a Barcelona.

La mort el sorprendria el 1895 a Solsona. Eren les 8 del matí del diumenge 27 d’octubre quan Fàbregas, Cofundador de la Congregació, va descansar en la pau del Senyor envoltat dels seus germans.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection