El superior general fa una crida a interioritzar l’esperit missioner del pare Claret

Amb motiu de la festa de Sant Antoni Maria Claret que s’escau aquest dijous 24 d’octubre, el superior general de la congregació, el pare Mathew Vattamattam, ha fet pública aquesta felicitació:

 

20191024-felicitacio-superior-general

Festa de Sant Antoni Maria Claret
Missatge del 24 d’octubre de 2019 

Estimats germans: En aquest mes missioner extraordinari d’octubre, entrem en el 150è aniversari de la finalització de la missió del Pare Claret a la terra. La inauguració oficial de l’aniversari de la seva crida al cel està prevista per al 25 de gener a Santiago de Xile, juntament amb tots els Superiors Majors, i durant la celebració del 150è aniversari de l’arribada dels Missioners Claretians a la “vinya jove” d’Amèrica. La conclusió de l’any del Jubileu serà a Vic el 24 d’octubre de 2020. Amb tot, ens posem ja en marxa des d’aquest mes missioner especial per preparar un període significatiu d’interiorització de l’esperit missioner del nostre Fundador. Us convido a utilitzar el programa de l’itinerari espiritual preparat per la Prefectura General d’Espiritualitat per acostar-nos al nostre Fundador i alimentar l’esperit missioner que nosaltres també hem rebut. Que emocionant és, per a nosaltres, pensar sobre nosaltres mateixos com aquells, en paraules del Pare Claret, “a qui el Senyor havia donat el mateix esperit del què jo em sentia animat” (Aut 489). Sense aquest esperit, podem fer molt soroll, però no serem la veu de Déu per al seu poble com ho va ser el nostre Fundador.

El dia 24 d’octubre de 1870, a les 8.45 del matí, el nostre fundador va ser cridat a l’estada celestial. La commovedora descripció dels seus últims dies, realitzada pel pare Jaume Clotet, mostra com de profunda va ser la seva intimitat amb el Senyor. El nostre Fundador, un dissenyador naturalment dotat per a això, ens ensenya la bellesa de viure per al Senyor i l’art de morir en el Senyor. El seu objectiu llargament desitjat de vessar la seva sang per amor de Jesús i de Maria, i de segellar les veritats de l’Evangeli amb la sang de les seves venes (Aut 577), es va realitzar d’una manera mística en els seus últims dies, a l’exili de Fontfreda, a França.

El nostre Fundador ens ha deixat dues belles joies que revelen el nucli de la seva vida. En aquest any jubilar, alimentarem amb elles, cada dia, la nostra vida i missió. Farem bé d’inscriure-les en els nostres cors per imitar la seva fidelitat al Senyor i tenir-les escrites a les nostres habitacions com un recordatori de mirall.

La primera és l’oració apostòlica del nostre Fundador, la qual declara la missió de la seva vida. 

“Oh, Déu meu i Pare meu!, feu que us conegui i que us faci conèixer; que us estimi i us faci estimar; que us serveixi i us faci servir; que us lloï i us faci lloar de totes les criatures. Doneu-me, Pare meu, que tots els pecadors es converteixin, que tots els justos perseverin en gràcia i que tots aconseguim l’eterna Glòria. Amén”

La segona és la definició del missioner, la qual és la millor descripció de la seva pròpia vida i un programa de santedat que Ell ens ha deixat: 

“Un Fill del Cor Immaculat de Maria és un home encès d’amor i que cala foc arreu on passa. Desitja eficaçment i procura per tots els mitjans encendre tothom amb el foc de l’amor diví. Res no l’espanta. Frueix en les privacions, aborda els treballs, abraça els sacrificis. Es complau en les calúmnies i s’alegra en els turments i dolors que sofreix. La seva glòria és la creu de Jesucrist. Només pensa com seguirà i imitarà Jesucrist a pregar, a treballar, a sofrir i a procurar sempre i únicament la més gran glòria de Déu i la salvació de tota la humanitat.”

Dubto de poder afegir res a aquestes joies espirituals a tall de comentari o explicació. L’important és revifar el foc de l’amor de Déu dins nostre tot posant-nos a prop del nostre Fundador. La vida del Pare Claret testifica que la flama de l’amor de Déu s’estén allà on vagi un missioner, ja sigui un llogaret o una ciutat, una illa distant o un palau reial. És el foc, a diferència d’altres passions, que segueix cremant sense cremar-nos. Seguim tornant als tresors espirituals del nostre Fundador per atreure la força apostòlica per tal de ser veritablement la missió de Déu en el món. Us desitjo a tota la Família Claretiana, amics i amants del nostre Fundador una molt feliç Festa de Sant Antoni Maria Claret. 

Mathew Vattamattam, CMF 
Superior General 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection