Multiplicar evangelitzadors. Missatge del provincial en el dia del pare Claret

20191024-festa-SAMC-provincial

FESTA DE SANT ANTONI MARIA CLARET I CLARÀ 24 D’OCTUBRE DE 2019 

Benvolguts germans, bona festa! 

Enguany la celebració del nostre Fundador ens ve envoltada d’esdeveniments ben diversos: eclesials, congregacionals, provincials, personals, i de nous horitzons al mirar i afrontar el nostre fer camí claretià i missioner, en comunitat, amb d’altres, en missió compartida, tots junts. 

El context eclesial d’aquest octubre, declarat Mes Missioner Extraordinari, amb el lema: “Batejats i Enviats”. Una “Crida a desvetllar la consciència missionera de la missió ad gentes i de reprendre amb nou impuls la transformació missionera de la vida i de la pastoral.”

El batec Congregacional ens impulsa al servei de la missió i a la corresponent cura i animació de la vida claretiana –comunitària, en sinergia i afavorint el treball en equip. En el nostre camí, des de 1849 i, com ja feia el P Claret, de posar les estructures al servei de la missió, i afrontant avui uns temps de creixement i decreixement, d’estructuració i re-estructuració, amb esperit i discerniment congregacional i mirada missionera universal. Un batec que ens interpel·la: 

Cap endins, en el nostre estil de vida fraterna, vers una veritable resposta evangèlica i de vida consagrada des del nostre propi carisma claretià.

Cap enfora, es torna testimonial per la vida de comunitat, de gent amb tarannàs diferents, edats diverses, procedències vàries i interculturals, i amb l’opció radical de la vocació i opció consagrada que els ha unit i fa germans i porta a aquest estil de vida missionera claretiana. 

Com a Província tenim la fita de transformar-nos, conjuntament amb Euskal-Herria, França i Itàlia, a partir de l’1 de gener del 2020, en la Nova Província Claretiana de Sant Pau. Dins del camí de reorganització i re-estructuració congregacional a Europa, seguint el darrer Capítol General i el llarg procés fet i que estem vivint aquests anys. 

Una festa, la d’enguany a casa nostra, amb la joia de poder acompanyar com a família a Canri Situmorang, cmf en la seva professió perpetua com a missioner claretià. Donem-ne gràcies a Déu que l’ha cridat! Agraïm el do de la seva vocació. I també a ell, per haver-la escoltada i per respondre-hi generosament. Una ocasió per a tots nosaltres de renovar també la nostra resposta. 

La nova Província de Sant Pau és una opció congregacional, un repte, no absent de dificultats i també ple d’oportunitats, que ens permetrà configurar i configurar-nos de nou en el nostre servei missioner a Europa. Per això la confiem a Claret, a qui el zel apostòlic i evangèlic impulsà a unir-se i treballar amb d’altres, a multiplicar evangelitzadors, i a la missió compartida a fi d’anunciar i fer arribar la Bona Nova a tothom

Que Déu sigui conegut, estimat, servit i lloat, per tots nosaltres i per tothom a qui el fem conèixer. 

Ricard Costa-Jussà, CMF
Provincial Claretians de Catalunya 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection