Recull de celebracions per Sant Antoni Maria Claret

La família claretiana de Catalunya ha celebrat aquest dijous la festivitat de Sant Maria Claret amb una trobada al Santuari del Cor de Maria de Barcelona. Com cada any hi ha participat els claretians de Barcelona i  col·laboradors de diverses obres i entitats claretianes.

El provincial del missioners claretians, el pare Ricard Costa-Jussà, ha presidit la celebració. En l’homilia ha fet referència al moment social i polític del país, que ens ha de portar a “preguntar-nos avui com som instruments de pau”. Ha recordat que  Claret també va viure moments conflictius i un context social i polític molt difícil i que “en cada circumstància ell trobava la manera de proposar l’evangeli a tothom”. El repte és “ara i aquí, en el context actual”, com també “som enviats, per anunciar amb el nostre exemple i la nostra paraula l’amor de Déu”.

En l’eucaristia hi ha presentat les pregàries i les ofrenes representants del Col·legi Claret de Barcelona, l’editorial, les missioneres de la institució claretiana, les RMI missioneres claretianes i els missioners claretians. També ha estat la primera festivitat del pare Claret a Catalunya en la qual ha participat Canri Situmorang, que dissabte farà la professió perpètua a Vic.

Durant la celebració s’han exposat al costat de l’altar les relíquies del pare Claret.

Abans de l’eucaristia, Ricard Costa-Jussà, ha presentat la nova província de Sant Pau amb la que el 2020 els claretians de Catalunya iniciaran un camí conjunt amb els d’Euskal Herria, França i Itàlia. El provincial a fet un repàs als fruits de l’obra que iniciar el pare Claret, on les estructures han anat canviant en funció de les necessitats i les realitats apostòliques: “la inquietud de la congregació és respondre de la millor manera possible a les necessitats de cada moment”. I ha destacat que la missió “no la fan les estructures sinó que la fan les persones”.

En la situació actual, la missió “només és possible junts i amb altres, com va fer el pare Claret”. Per Costa-Jussà, també cal aprendre “a ser missioners, que han d’enredar a d’altres en la missió i marxar cap a un altre lloc quan ja està en marxa”.

L’acte ha acabat amb un espai de trobada als locals de la parròquia del Cor del Maria.

Celebració a la comunitat de Vic

La comunitat de Vic, casa mare de la congregació, també va celebrar la solemnitat del pare fundador. Van començar el dia cantant les Laudes a la cripta del temple, davant l’urna oberta del pare Claret. Com cada any, l’urna va romandre oberta tot el dia per a la veneració de la gent. A les 11 del matí es va celebrar una missa a la qual hi van assitir una quarantena de persones. A les 8 del vespre hi va haver la solemne concelebració, presidida pel superior, el pare Carlos Sánchez, acompanyat per tota la comunitat, i amb el Temple ple de fidels, com no es veia des de feia anys. A continuació es va oferir un pica-pica a tots els presents, a la sala de pelegrins ‘Beat P. Andreu Solá’.

Celebracions a la Casa Natal de Sallent

La parròquia de Santa Maria de Sallent també ha celebrat la festivitat del pare Claret aquest dijous amb una missa concelebrada a l’església de la Casa Natal, presidida pel pare Antoni Costa i l’homilia pel pare Helin John amb l’assistència dels sallentins devots del Sant. Aquesta comunitat celebrarà la festivitat també aquest diumenge 27 a l’església de la Casa Claret a les misses del matí de dos quarts de deu i de dos quarts de dotze. A dos quarts d’una del migdia hi haurà l’ofrena floral en el monument de la plaça que porta el seu nom pels seus familiars Claret i Clarà. I la jornada festiva acabarà a dos quarts de dues amb un dinar de germanor al pati de la Casa Claret.

Festa patronal també a la parròquia de Balàfia

Sant Antoni M. Claret és el patró i titular de la parròquia del barri de Balàfia de Lleida. Amb motiu de la seva festa, el bisbe Salvador Giménez va presidir la missa al vespre, concelebrada pels claretians de la comunitat lleidatana, Nemesi Solà, Dion Paskalis, Josep Vilarrubias i Jaume Sidera; Josep Anton Jové per part de l’arxiprestat “Perifèria”, i el diaca Plàcid Burgués. Tot i ser dia feiner, hi van participar un bon nombre de feligresos. El bisbe de Lleida va animar tothom a imitar el pare Claret en dos de les seves qualitats apostòliques: la caritat i l’evangelització. Va dir que el sant es va prendre ben seriosament el manament de Jesús –“Aneu per tot el món i proclameu a tothom la Bona Nova”– i no es cansà mai de fer-ho malgrat les dificultats i incomprensions que va tenir. Els diferents grups parroquials han presentat al P. Claret les seves inquietuds i desitjos per el present curs. Per finalitzar, es va cantar l’himne al sant i es va presentar una pirografia del P. Claret, eixamplant la iconografia del sant. La imatge correspon al temps de la missió a Lleida, i l’ha realitzat el claretià Josep Vilarrubias.

El Col·legi Claret Valls i el Claret Barcelona

La comuntat educativa vinculada als dos centres educatius dels claretians també va celebrar la festivitat. A Valls tota la comunitat educativa, mestres, alumnes i famílies, ha col·laborat en l’activitat ‘Teixim el futur, teixim tots junts‘, a ESO, Parvulari i Llar d’Infants. Al matí es van aplegar també al Santuari de la Mare de Déu del Lledó, en una eucaristia presidida pel rector de la parròquia, el claretià Joan Font. Totes dues escoles van fer la tradicional xocolatada. Al Col·legi Claret Barcelona diumenge 27 se celebrarà la Diada del Pare Claret, que fan coincidir amb l’obertura de curs i la presentació del projecte educatiu.

Al Santuari de la Mare de Déu del Lledó

A banda de l’eucaristia amb els alumnes del Claret Valls, a la tarda amb la mainada de la catequesi Familiar van fer una reflexió sobre qui va ser aquest sant Missioner. Al vespre amb un grupet de feligresos acabaven el tríduum a honor del Sant. En totes tres celebracions van recordar les persones víctimes dels aiguats a La Conca.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection