1 i 2 de novembre, Tots Sants i Fidels Difunts

tots-santsLa solemnitat de Tots Sants i la commemoració dels Fidels Difunts, que celebrem l’endemà, engloben en si, de manera molt especial, la fe en la vida eterna (últimes paraules del Credo apostòlic). Si bé aquests dos dies posen davant dels nostres ulls el fet ineludible de la mort, donen al mateix temps testimoni de la vida. Es tracta de dos dies grans a l’Església que, d’alguna manera, perllonga la seva vida en els seus sants i en tots els que han esmerçat la seva vida servint la veritat i l’amor.
Recordem en aquest dia de novembre tots aquells que ens han deixat i als quals ens sentim units amb diversos llaços de carn, de fe, de vocació, d’amistat, de treball, de proximitat, de caritat. La seva partença ens deixa al cor inevitablement una perdurable sensació de solitud i de dolor, fins d’esquinçament.
És aquella experiència que Gabriel Marcel va comprendre perfectament quan deia que «el veritable problema no és la meva mort, sinó la dels éssers estimats». És cert: morir només és morir-se; però veure morir els éssers estimats és una mutilació per a la qual la naturalesa humana no sembla estar preparada.
Les Constitucions de 1971, abans de prescriure els sufragis, expressaven en senzilles paraules un veritable homenatge de caritat envers els qui ens han precedit. El text, encara que corregit, bé mereix ser recordat:
«Els nostres germans que, després d’haver treballat a la vinya del Senyor, descansen en Crist esperant la resurrecció i la vinguda del Senyor, continuen units en íntima unió de caritat amb nosaltres que encara peregrinem. Per tant, estem obligats a pregar Déu per ells i a honrar els seus cossos que van ser vasos d’elecció».
En el dia de la Commemoració dels Difunts dirigim els nostres pensaments particularment envers aquells germans nostres que, després de deixar aquest món, esperen assolir la plenitud de la unió amb Déu. Sabem que la comunió amb aquests germans no s’interromp amb la mort. No ens desinteressem d’ells després del nostre comiat en la litúrgia de les exèquies. Entren en el misteri de Déu. Amb l’Església preguem per ells a Déu. La intercessió pels nostres difunts, claretians, familiars i benefactors actualitza el nostre amor cap a ells en la fe en el Déu Salvador. En la nostra intercessió en fem memòria davant Déu, i establim una misteriosa solidaritat i comunió, posem en acte la nostra amistat i experimentem esperança i consol.
Podem trobar pregàries pels nostres germans, parents i benefactors difunts als nn. 93-97 del nostre Directori Espiritual.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection