4 de novembre, aniversari de la mort del pare Josep Xifré, cofundador (1989)

170120_xifre

El pare Josep Xifré va néixer a Vic (Osona) el 18 de febrer de 1817. Va ingressar al seminari de la seva ciutat natal a 1829. Va rebre l’ordenació sacerdotal a Roma el 16 de febrer de 1840. Va ser un dels cofundadors de la Congregació de Missioners i superior General, elegit l’1 de maig de 1858 i reelegit en els Capítols Generals de 1864, 1876 i 1888.

Home d’esperit generós i rectilini va estar mogut per un idealisme nobilíssim acompanyat d’una energia i entrega extraordinàries. La seva intel·ligència va estar sempre al servei de la fe; la seva voluntat al servei de la virtut i el seu cor al servei de l’ideal. Va ser un home de fe profunda i un enamorat de la Congregació i de l’Església.

Director espiritual del P. Fundador es va relacionar amb ell contínuament des de 1858 fins a la mort del Sant per demanar-li consell sobre nombrosos assumptes de la Congregació. El P. Xifré li va imposar el mandat d’escriure la seva Autobiografia (cf. Aut 1), document de valor incalculable per conèixer la vida de Claret i l’esperit claretià.

Després d’una vida missionera intensa en el govern de la Congregació, va morir santament a Cervera el 3 de novembre de 1899. Va deixar una empremta profunda en la marxa posterior de la Congregació després de treballar incansablement per la seva expansió i desenvolupament. A més de les seves nombroses circulars, va publicar el Cleri socius (1867), l’Esperit de la Congregació dels Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria (1892), L’auxiliar dels Missioners (1892-1893) i un tractat sobre La gràcia divina (1899). Durant el seu generalat es va iniciar la publicació del Butlletí Religiós, que després es va convertir en Annals de la Congregació i també la revista mariana El Iris de Paz o L’Immaculat Cor de Maria, que havia començat essent el Butlletí del Cor de Maria.

Una de les seves grans preocupacions va ser estimular la fidelitat a la vocació i l’amor a la Congregació. A la circular “Ser fidels a la vocació” i en el citat Esperit de la Congregació exhorta i dona orientacions per ajudar els germans a superar algunes dificultats vocacionals. El seu govern va constituir una etapa decisiva per a la història de l’Institut dels Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria; va ser molt ric en iniciatives i realitzacions. L’expansió i la consolidació de l’Institut durant aquest període van ser formidables.

El P. Xifré va començar la seva generalat amb una sola casa-missió, formada per dotze membres. A la seva mort va deixar l’Institut perfectament organitzat, amb la seva doble personalitat civil i religiosa, amb 1.782 membres repartits en 61 cases d’Espanya, Itàlia, Portugal, Guinea Equatorial, Xile, Mèxic i Brasil. ​

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection