Canri Situmorang: “Només puc rebre la vida de Crist si estic disposat a entregar-li la meva”

MVI_7702

“Gràcies a Déu, font de tota vocació cristiana”. És el primer dels agraïments formulats per Canri Situmorang en la professió perpètua que va celebrar dissabte a la Cripta del Temple-Sepulcre del pare Claret. El nou claretià profés va donar gràcies també a la seva família i a la congregació. “No oblidaré mai que el que és important no és arribar al dia d’avui, sinó perseverar en la vocació”, va afegir en el seu parlament.

Situmorang, en el seu parlament, va demanar perseverança i confiança en aquest camí, de manera que la seva entrega “vagi de menys a més”. I es va encomanar al pare fundador i als seus companys missioners: “Que l’exemple de Sant Antoni Maria Claret i de tants missioners claretians m’ajudin a descobrir que només puc rebre la vida de Crist si estic disposat a entregar-li la vida”.

“Déu ens crida a cadascú pel nostre nom”

Sobre la vocació missionera va parlar també el pare provincial, Ricard Costa-Jussà, en l’homilia de la celebració. “És bo agrair, posar rostres i noms a tots els qui senten la crida de Déu, l’escolten i hi responen”, va dir. El provincial va expressar el convenciment que “Déu ens crida a cadascú pel nostre nom, ens estima i ens convida a estimar als altres com ell ho fa amb nosatres”. I va fer referència així a la família del nou profés, als seus pares i germans, i també a tots els claretians que l’han acompanyat en el seu procés de formació.

Costa-Jussà va recordar les paraules de Canri Situmorang en començar la professió: “Aquí soc Senyor per fer la teva voluntat”. Una resposta a la crida vocacional, una disponibilitat que, segons el pare provincial, implica “agafar la nostra fragilitat” perquè “ell habiti en nosaltres i sigui la nostra força”.

“La nostra vocació específica és el servei a la Paraula”

També es va referir a la crida a la vida missionera, demanant que “la gent no es fixi en nosaltres sinó el Crist i la bona notícia de l’Evangeli”. Sobre l’opció religiosa va apuntar que “Déu ens crida als consagrats a viure en amistat”. I, en concret, en el cas dels missioners claretians, va recordar: “La nostra vocació específica és el servei a la Paraula.”

Ricard va valorar la disponibilitat missionera de Canri Situmorang davant del pare general, Mathew Vattamattam, quan li va demanar deixar casa seva per incardinar-se a la província de Catalunya. “I com tants altres: som en el lloc d’on va sortir la congregació, d’aquí van sortir centenars de missioners al món sencer” va recordar. “Avui, a la realitat d’Europa, som receptors amb el mateix esperit: viure i anunciar la paraula de Déu en l’esperit de Claret”.

El van acompanyar en aquesta celebració els seus germans claretians de la província de Catalunya, així com alguns companys d’estudi i formació de la comunitat de Colmenar Viejo, membres de la família claretiana –les missioneres de la institució claretiana, les RMI missioneres claretianes i els seglars claretians–, així com també religioses Vedruna i del Sagrat Cor de la ciutat de Vic.

Un grup de joves indonesis claretians van cantar  un cant tradicional del seu país, junt amb Canri Situmorang. Tot seguit, la celebració a la cripta va acabar amb l’himne al pare Claret, fundador de la congregació. I la festa, amb un piscolabis obert a tots els participants.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection