La base cristiana per a teixir un futur millor, al Claret Valls

20191107-convivencies-claret-valls 20191107-convivencies-claret-valls-0 20191107-convivencies-claret-valls-2 20191107-convivencies-claret-valls-3
El Col·legi Claret de Valls ha començat aquesta setmana les convivències amb els alumnes d’ESO. De moment, ja hi han passat els de primer. Al llarg del mes de novembre hi passaran la resta de classes. És un espai per aprofundir el lema de curs ‘Teixim el futur‘. Els alumnes es pregunten què vol dir “teixir” el futur, com veuen el futur –coses positives, perills, interrogants, propostes–, en parlen i comparteixen inquietuds amb l’equip de pastoral.
Les convivències ajuden a prendre consciència de la greu i delicada situació planetària que estem vivint: contaminació, malbaratament de l’energia, conflictes bèlics, egoisme, ambició de poder… I a adonar-se que, per “teixir un futur” millor, tots tenim el nostre grau de responsabilitat i que hi podem aportar el nostre granet de sorra. Per això, personalment, els alumnes escriuen un compromís que pugui ajudar a fer un futur millor.
Es tracta d’una dinàmica animada amb jocs i danses que ajuden a “teixir” i enfortir les relacions entre els companys de la classe. En aquest context, resona també algun fragment de l’evangeli que els ajuda a pensar i, encara que pugui ser molt exigent, és on hi troben la base cristiana per a “teixir un futur” millor: “Estimeu els vostres enemics. Feu bé als qui us odien. Beneïu els qui us maleeixen. Pregueu pels qui us calumnien” (Lc 6,27-28).

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection