Claret publica ‘Signes d’una Presència’, de Josep Mària

9788491362371

(Claret) L’Editorial Claret publica un nou llibre de la col·lecció Savieses, Signes d’una Presència, un compendi de 70 signes escrits entre 2014 i 2018 per Josep F. Mària, jesuïta, professor d’ESADE i membre del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Imparteix classes de Sociologia i fa recerca sobre gestió d’empreses a l’Àfrica. També és consiliari del Centre d’Esplai Loiola de Sant Cugat del Vallès.

Josep F. Mària afirma que la mística diària el convida a la profunditat, a accedir en el seu interior en busca de vivències. Algunes d’elles marxen sense deixar rastre, però d’altres persisteixen. És en aquestes últimes on l’autor se centra en descriure-les i connectar-les amb altres vivències, busca paraules d’altres per anomenar-les. I és així com, lentament, els signes vius creixen, renovant les seves relacions amb la gent, amb el món i amb la Realitat última. És en aquest procés de creixement on l’autor hi veu l’oportunitat d’ajudar a la gent a viure amb més profunditat. “La vivència persistent s’ha convertit en signe d’una Presència amagada a la vida, en instrument d’una mística diària” afirma l’autor.

Josep F. Mària comença cada capítol explicant una vivència personal, que pot ser un lloc, un gest, una pràctica d’espiritualitat o un problema pràctic. Ajuda’m a mirar, Els diners, Saviesa professional, Deixar-se anar i Esperar són un exemple d’alguns dels títols que enceten cada petita història.

Seguidament, proposa una reflexió que busca, per una banda, connectar amb altres vivències o idees provinents de les ciències socials o humanes; i per l’altra, connectar el nucli de la vivència amb cites breus de tradicions humanistes o religioses. En el capítol dinou i sota el títol de Mística diària cita, per exemple, a K. Rahner: “Aquesta pregària de cada dia és, efectivament, la condició prèvia i alhora el fruit i la deixa de les altres formes més altes i extraordinàries de pregària”.

Cada breu capítol conclou amb diverses preguntes que inviten a la reflexió i conviden al lector a un exercici de mística diària que els ajudi a descobrir signes d’una Presència en el dia a dia.

En el llibre parla de temes tan diversos com l’amistat, la bondat, l’atenció profunda, la comunicació, la confiança, la presa de decisions, l’educació, l’experiència de Déu, la justícia social, el sofriment i la mort.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Materials Advent 2019

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Catequesi | Recomanacions 2019

Cardenal Sistach | ‘Laudato Si’ i Grans Ciutats’

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection