Claret publica ‘Signes d’una Presència’, de Josep Mària

9788491362371

(Claret) L’Editorial Claret publica un nou llibre de la col·lecció Savieses, Signes d’una Presència, un compendi de 70 signes escrits entre 2014 i 2018 per Josep F. Mària, jesuïta, professor d’ESADE i membre del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Imparteix classes de Sociologia i fa recerca sobre gestió d’empreses a l’Àfrica. També és consiliari del Centre d’Esplai Loiola de Sant Cugat del Vallès.

Josep F. Mària afirma que la mística diària el convida a la profunditat, a accedir en el seu interior en busca de vivències. Algunes d’elles marxen sense deixar rastre, però d’altres persisteixen. És en aquestes últimes on l’autor se centra en descriure-les i connectar-les amb altres vivències, busca paraules d’altres per anomenar-les. I és així com, lentament, els signes vius creixen, renovant les seves relacions amb la gent, amb el món i amb la Realitat última. És en aquest procés de creixement on l’autor hi veu l’oportunitat d’ajudar a la gent a viure amb més profunditat. “La vivència persistent s’ha convertit en signe d’una Presència amagada a la vida, en instrument d’una mística diària” afirma l’autor.

Josep F. Mària comença cada capítol explicant una vivència personal, que pot ser un lloc, un gest, una pràctica d’espiritualitat o un problema pràctic. Ajuda’m a mirar, Els diners, Saviesa professional, Deixar-se anar i Esperar són un exemple d’alguns dels títols que enceten cada petita història.

Seguidament, proposa una reflexió que busca, per una banda, connectar amb altres vivències o idees provinents de les ciències socials o humanes; i per l’altra, connectar el nucli de la vivència amb cites breus de tradicions humanistes o religioses. En el capítol dinou i sota el títol de Mística diària cita, per exemple, a K. Rahner: “Aquesta pregària de cada dia és, efectivament, la condició prèvia i alhora el fruit i la deixa de les altres formes més altes i extraordinàries de pregària”.

Cada breu capítol conclou amb diverses preguntes que inviten a la reflexió i conviden al lector a un exercici de mística diària que els ajudi a descobrir signes d’una Presència en el dia a dia.

En el llibre parla de temes tan diversos com l’amistat, la bondat, l’atenció profunda, la comunicació, la confiança, la presa de decisions, l’educació, l’experiència de Déu, la justícia social, el sofriment i la mort.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection