Nou llibre sobre les missions populars del pare Claret a Catalunya, de Carlos Sánchez

llibre-misiones-populares-pare-claret

(CESC) Editorial Claret acaba de publicar el llibre Las misiones populares del padre Claret en Cataluña entre 1840 y 1850. Un camino de evangelización en tiempos de crisis​​ del claretià i director del CESC Carlos Sánchez Miranda. Són 477 pàgines fruit de la seva tesi doctoral, defensada el 5 de març de 2018 a la Facultat de Teologia de la Pontifícia Universitat de Comillas (Madrid). El llibre es presentarà el proper dimecres 27 de novembre a dos quarts de vuit del vespre al Temple Romà de Vic.

La presentació anirà a càrrec de l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jordi Figuerola; del director del Museu Episcopal de Vic, Josep Maria Riba; del provincial dels missioners claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà; i de Carlos Sánchez, autor del llibre.

Es tracta, a més, del primer volum de la nova col·lecció “urget”, que publicarà estudis sobre sant Antoni Maria Claret, patrocinada pel “Centre d’Espiritualitat Claretiana” (CESC) de Vic (Osona). Seguiran altres volums, entre ells, apareixerà molt aviat Sant Antoni Maria Claret i el protestantisme del seu temps, resultat de la tesi doctoral del claretià José María Hernández, defensada a la Facultat de Teologia de Granada.

El mot “urget” està extret del text bíblic que va escollir Claret com a lema del seu escut episcopal: “Caritas Christi urget nos” (2Co 5, 14). Resumeix la seva experiència de sentir-se urgit per Crist per a l’anunci de l’Evangeli.

L’obra del P. Sánchez està dividida en tres parts: I) La tradició de les missions populars i els orígens de la dedicació de Claret a aquesta classe d’apostolat; II) recorregut de l’evangelització de Claret a Catalunya a través de les missions populars; III) l’aportació de Claret a l’evangelització. Segueixen tres annexos: 1) Poblacions en què Claret va predicar missions populars, amb ordre cronològic (total 81); 2) 12 mapes a colors de les poblacions en què va predicar missions populars; 3) registre i transcripció de la correspondència fins ara desconeguda (cinc cartes), adreçades als alcaldes de la ciutat de Reus i els caps polítics de la província de Tarragona sobre possibles visites de Claret a aquella ciutat. Segueix una abundant bibliografia (pp. 437-463) amb els arxius consultats: claretians, eclesiàstics i civils; publicacions de Claret entre 1840 i 1850 i algunes altres que resulten rellevants per a aquest estudi; documentació impresa; premsa i publicacions periòdiques dels anys 1840 a 1850 i llista de Diccionaris i Enciclopèdies, llibres i articles (citats o consultats) i diverses pàgines web. Tanca el volum un índex temàtic (pp. 465-470).

Es tracta, doncs, d’un tema estudiat per primera vegada de manera sistemàtica i exhaustiva, que ha suposat anys d’un treball pacient i minuciós. Una obra de la qual d’ara endavant no es pot prescindir si es vol conèixer amb profunditat aquest primer període fonamental des d’on arrenca i en el qual es consolida la vocació missionera de sant Antoni Maria Claret.

El P. Sánchez pertany a la Província de Perú-Bolívia i actualment és el director del CESC i Superior de la comunitat claretiana de Vic.

Una felicitació molt cordial i agraïda al nostre germà per aquest gran servei que sens dubte  enriquirà tota la Congregació.

Consulteu el llibre aquí: Las misiones populares del padre Claret en Catalunya entre 1840 i 1850. Un camino de evangelización en tiempo de crisis

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection