Les claus de l’acció missionera del pare Claret, al llibre de Carlos Sánchez

(CESC) El Temple Romà de Vic es va omplir aquest dimecres en la presentació del llibre Las misiones populares del Padre Claret en Cataluña entre 1840 y 1850. Un camino de evangelización en tiempos de crisis del pare claretià Carlos Sánchez Miranda i publicat per l’Editorial Claret. Un espai significatiu per la història antiga de la ciutat de Vic, però també per al pare Claret. Sent seminarista vivia a la Casa Tortadàs, situada a pocs metres, i perquè visitava els presos quan aquesta sala era part de la presó de la ciutat. Des de fa molts anys, el lloc acull conferències de caràcter cultural.

Van presidir la taula l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Jordi Figuerola, el director del Museu Episcopal de la ciutat, el capellà Josep Maria Riba; el pare provincial Ricard Costa-Jussà; i l’autor del llibre.

El provincial va oferir una salutació i va manifestar la importància del llibre per a la congregació. Figuerola va presentar el context històric, polític, social i eclesial d’Espanya, en què va viure Claret. Sánchez va oferir una síntesi del seu treball i resultats. I Riba va aplicar l’estudi a la nostra social i eclesial actual.

El llibre conté un estudi sistemàtic i exhaustiu, fruit de diversos anys de pacient i minuciosa investigació en biblioteques i arxius episcopals, parroquials i civils per tota la Catalunya en què Claret va dur a terme la seva activitat com a missioner i fundador de la congregació claretiana.

Una obra a tenir present si es vol conèixer amb profunditat aquest primer període fonamental en què arrenca i es consolida la vocació missionera de Claret; vocació que després, sent arquebisbe, desplegarà a Cuba, Madrid i tot Espanya.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection