Mathew Vattamattam: “Sigueu un pessebre viu per Crist!”

felicitacio-nadal-pare-general-2019Missatge de Nadal del superior general dels missioners claretians, Mathew Vattamattam

Estimats tots,

Us desitjo tot l’amor i l’alegria del Nadal! El papa Francesc en la seva carta apostòlica Admirabile Signum sobre el pessebre explica com “és implícitament una crida a seguir-lo en el camí de la humilitat, de la pobresa, del despullament, que des de la cova de Betlem condueix fins a la Creu” (n. 3).

En contemplar el nen de Betlem en aquest any 2019, em ve al cap la vida del nostre fundador Sant Antoni Maria Claret il·luminada pel misteri de Crist. En aquest 150è any del seu naixement al cel, us convido a meditar sobre com la seva vida es va convertir en un autèntic pessebre pel Verb encarnat.

Al centre de la vida de Claret hi ha Crist (Aut. 755) i la Mare de Déu és tot per a ell després de Jesús (Aut. 5). Claret va recordar que Jesús li va presentar Sant Josep com algú a qui podia estimar i en qui podia confiar (Aut. 831). En la seva vida va sentir la presència de Sant Miquel i dels àngels de la guarda que li donaven protecció (Aut. 268-269). La pobresa, la senzillesa i la humilitat de Jesús van marcar el seu estil de vida i la seva predicació itinerant. En la seva autobiografia, Claret presenta molts animals domèstics als que aprecia per les seves virtuts: la gallina pel zel amb els seus pollets, el gos per la seva fidelitat, la formiga pel seu dur treball, l’ase per la seva humilitat i el gall per la seva vigilància (Aut. 664 i ss.). A continuació hi ha gent de totes les classes socials a qui va predicar l’Evangeli. La vida de Claret que culmina a Fontfreda resumeix la manera amb què va viure: la glòria de Déu i la salvació de tots els homes.

Contemplant l’escena de Nadal a la vida de Claret, descobrim què significa ser missioner: convertir-se en una llar per a la Paraula al món. Com a fills del Cor de Maria, aprenem de Maria a donar la nostra carn (humanitat) al Verb, a convertir-nos en pa (Eucaristia) per a la vida del món. És tan meravellós per nosaltres, missioners, ser a la vida un pessebre viu per Crist!

Desitjo a tota la Família Claretiana, als nostres benefactors i amics un molt bon Nadal i un Any Nou 2020 ple de gràcia.

 

P. Mathew Vattamattam, CMF
superior General

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection