6 de gener. Climent Serrat, superior general

climent_serratCliment Serrat va néixer a Gurb (Barcelona) el 12 de gener de 1832. Va estudiar al seminari de Vic. La seva ordenació presbiteral tingué lloc el 26 de setembre de 1856. Va treballar com a vicari d’Olost (Barcelona) durant un any i va entrar a la Congregació dels Missioners Claretians el 3 de juliol de 1859. Una vegada el pare Claret va dir al pare Xifré: “Guarda’m aquest jove; serà un tresor per a la Congregació”.

Va professar a Segòvia a mans de Claret el 25 d’agost de 1862, i ben aviat, als seus 29 anys, va ser nomenat superior de la casa de Segòvia, on va romandre fins a la revolució de 1868, durant la qual es va refugiar a França. Més tard, en ser destinat a Xile el P. Pau Vallier el 1869, va ser nomenat mestre de novicis, càrrec que va exercir a Prades, Thuir i Vic de 1870 a 1878. Després va ocupar el càrrec de formador a les escoles superiors de Gràcia, Santo Domingo de la Calzada i Cervera. També va exercir els càrrecs de superior local de Vic, Gràcia, Santo Domingo de la Calzada i Cervera.

El 1876 va ser elegit consultor general, càrrec que ocupà fins el 1888, any en el qual se li va confiar el càrrec de sotsdirector general. En morir el pare Xifré, va ser elegit superior seneral a Vic al VIIIè Capítol General (desembre de 1899).

El pare Climent Serrat va dirigir una preciosa circular a la Congregació sobre “La Vocació Religiosa” per suscitar en els germans sentiments de viva gratitud, recordant-los el benefici de la divina vocació. Serrat, servint-se de les paraules de sant Pau, “us prego encaridament que us mantingueu dignament en la vocació a la qual heu estat cridats” (Ef 4,1-3), exhorta encaridament a tots a romandre amb fidelitat a la vocació a la qual han estat cridats i a manifestar-se dignes imitadors de les virtuts del diví Mestre.

Durant els sis anys del seu generalat fundà 24 cases i va inaugurar els noviciats de Vic i Segòvia i, el 1905, va establir el col·legi central a Aranda de Duero. En aquesta època es va acceptar la primera parròquia a Andacollo – Xile (1900); es va fundar als Estats Units (1902) i es va crear la Província de Bètica (1904). Així mateix es va escriure la primera història de la Congregació. Va morir santament a Segòvia el 6 de gener de 1906. Va ser un home ple de delicadesa, prudència i amor. Va tractar sempre amb gran respecte i extraordinària amabilitat els seus germans de comunitat.

Tags: ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection