Sant Pau, una nova província per respondre a la missió claretiana

La nova província de Sant Pau dels Missioners Claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, ja s’ha posat en marxa. Aquest dissabte, 4 de gener, una eucaristia presidida pel superior general, el pare Mathew Vattamattam, al Santuari del Cor de Maria de Barcelona, va marcar el seu inici  En la celebració, el pare Ricard Costa-Jussà, acompanyat del nou equip de govern provincial, va professar el credo per iniciar la etapa com a nou provincial.

En l’homilia, el pare Vattamattam, va remarcar la dimensió missionera que marca la reorganització dels organismes claretians i que porta a “buscar on habita avui el Senyor” i a trobar-lo “dins del cor de totes les persones”. “El cor missioner té espai per a tots”, va explicar. I per això va convidar “a tots els membres de la nova província a donar el millor de sí mateix” i a “sentir-se hereus” del que han aportat els claretians que han format part de les quatre províncies. Especialment va recordar el testimoni missioner que ha sorgit d’aquests territoris europeus cap a Àsia, Àfrica i Llatinoamèrica, representat, per exemple, pel bisbe Pere Casaldàliga.

El pare Vattamattam va reconèixer que els canvis d’organització poden generar “dubtes i temors sobre el futur”. Però “la manera d’actuar de Déu és inesperada i demana confiança”. En aquest sentit, hi ha el referent de Sant Antoni Maria Claret, que “va recórrer nous itineraris” i que, com Sant Pau, “va missionar enmig de les adversitats”.

En la celebració, el pare Costa-Jussà també va destacar la dimensió missionera i de servei que ha de tenir la nova província, “fidel a la vocació i a la missió de l’Església”. El nou provincial va explicar que “no es tracta d’unir quatre províncies, sinó que el dia 1 de gener va néixer un nou organisme”.

L’inici de la nova província coincideix amb la celebració dels 150 anys de la mort del Pare Claret a Font-Freda. La nova provincial de Sant Pau acull els llocs fundacionals de la congregació claretiana, nascuda a Catalunya, i de la mort del fundador a França.

La celebració a Barcelona va comptar amb la presència dels qui fins ara eren provincials, de membres dels seus equips, i del pare Manuel Tamargo, consultor del govern general que ha acompanyat el procés de creació de la nova provínci, així com d’un gran nombre de claretians de les comunitats més properes. Un grup de laics vinculats a diverses obres claretianes i altres membres de la família claretiana també van participar en la celebració.

2020.01.04 Inici Sanctus Paulus

Veure totes les fotos: https://www.flickr.com/photos/claretianscat/albums/72157712515603013

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection