17 de gener. Venerable Maria Antònia París, fundadora de les Religioses de Maria Immaculada

AntoniaParisEl 17 de gener és l’aniversari de la mort de la mare Maria Antònia París, fundadora de les Religioses de Maria Immaculada. Maria Antònia va néixer a Vallmoll (Tarragona), el 28 de juny de 1813. Des de molt petita es va sentir atreta per l’oració. En generosa obertura al pla que Déu li tenia reservat, es va adonar, cap als 13 anys, que Déu la cridava a consagrar tota la seva vida al seu servei. Va ingressar com a postulant a la Companyia de Maria el 23 d’octubre de 1841. Des de llavors la idea fonamental de la seva vida va ser agradar a Déu i fer sempre la seva voluntat.

I Déu va tenir els seus plans per a ella. A través de l’oració intensa i de les orientacions dels seus directors espirituals, va anar descobrint i interpretant la gràcia especial que va rebre del Senyor. El Senyor li va fer veure els mals que afligien la Vida Religiosa, entenent que Ell volia que es tornés a una fidelitat més gran a l’Evangeli, a l’estil de vida dels apòstols.

Davant d’una empresa així, Antònia va sentir la seva petitesa, però el Senyor la va guiar fins a la persona que li oferí un ajut providencial: Antoni Maria Claret, sacerdot missioner. En 1850, Maria Antònia li va presentar al pare Claret el seu projecte de fundació tal com Déu li havia inspirat. Claret ho va entendre com a obra de Déu i va donar-li suport. Així el 25 d’agost de 1855, a Santiago de Cuba, va néixer en el si de l’Església un nou Institut. El seu fi principal era viure amb radicalitat els consells evangèlics i, a imitació dels Apòstols, treballar fins a morir ensenyant a tota criatura la Llei Santa del Senyor. Va morir el 17 de gener de 1885. Joan Pau II va proclamar les seves virtuts heroiques el 23 de desembre de de 1993.

M. Maria Antònia París va unir acció i contemplació, es va fer caritat per a Déu i lliurament en el servei humà. En el misteri de Maria, sota l’advocació de la Immaculada, va trobar el seu model de vida. En el seu carisma destaca la centralitat de la Paraula de Déu, viscuda i anunciada en l’evangelització de tots els pobles. La seva activitat missionera va brollar de la seva trobada diària amb el Senyor en l’oració i en l’Eucaristia. Va entendre que la missió es recolza en la vida de comunitat.

Les Religioses de Maria Immaculada, en fidelitat al carisma rebut de la venerable M. Maria Antònia París i de sant Antoni Maria Claret, se senten cridades a treballar incansablement en l’anunci de la Bona Notícia de Jesús. Per tant, concentren els seus esforços apostòlics en els camps de l’educació i el treball missioner entre els més pobres. Igualment en la pastoral amb famílies, nens i joves, el ministeri catequètic i litúrgic i l’atenció als emigrants i refugiats. I també en la promoció de la vida consagrada i la formació de sacerdots en cases de recés i espiritualitat.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection