El Claret de Valls inaugura el ‘Petit Claret’, el nou edifici d’Educació Infantil 

Aquest dijous s’ha inaugurat de forma oficial el ‘Petit Claret’, les noves instal·lacions per a l’Educació Infantil del col·legi Claret de Valls. La inauguració ha estat presidida per Ricard Costa-Jussà, superior provincial dels claretians de Sant Pau; l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Valls, Teresa Rull; l’inspector d’Educació, Josep Ramon Tarragó i el director acadèmic del centre, Josep Fusté. També ha comptat amb la presència dels membres del sovern provincial de la Província Claretiana de Sant Pau –que engloba Catalunya, País Basc, França i Itàlia–, l’equip directiu, exdirectors del col·legi, representants dels col·legis Claret de Barcelona i Cornellà i dels centres educatius vallencs i altres representants del món educatiu.

Aquestes noves instal·lacions han estat el resultat d’una construcció totalment nova ocupant una part del gran pati del centre, que s’ha ajuntat a la total remodelació de l’antic edifici de tota l’Educació Infantil, que havia quedat ja molt petit, creant-se actualment un gran espai on conviuran els infants més petits de la Llar d’Infants, i els més grans del Parvulari, fins a P5.

Les noves instal·lacions es caracteritzen per la modernitat, la funcionalitat i la bellesa dels espais. En el seu disseny, l’alumne ha estat sempre el centre de les preocupacions dels arquitectes. S’han prioritzat classes àmplies, en les quals la llum natural pren tot el protagonisme, constituint així un factor primordial, ja que la llum natural millora l’aprenentatge, estimulant la vista, el benestar i la salut dels nens i nenes. L’acústica de les classes i el color de les seves parets, que són els adequats per encoratjar la creativitat i la concentració dels alumnes, ajuden al seu aprenentatge. Parets amples on poder disposar d’espais pels treballs i creacions escolars o posar les decoracions que durant tot l’any es necessiten, com en l’ampli espai comú que serveix d’aglutinador de tot l’edifici. La climatització, amb calefacció i aire acondicionat, les lames de les finestres per a crear nous ambients, i el nou pati amb gespa artificial de la zona de la Llar d’Infants són d’altres dels punts àlgids de la nova instal·lació.

A l’entrada del ‘Petit Claret’, hi ha l’obra ‘Aprenentatge’, de l’artista vallenca i exalumne del centre, Teresa Ulldemolins, un muntatge de 59 peces de coure esmaltat per ambdues bandes enfilades per cables d’acer, que simbolitza la brillantor, el prestigi, el procés d’aprenentatge i la tradició educativa claretiana.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection