Reunió dels bisbes de Catalunya a Vic amb motiu de l’any Claret

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense s’han reunit aquest dijous i divendres a la Casa d’Espiritualitat Claret de Vic. Han acollit així la invitació a celebrar alguna de les seves trobades habituals a la casa mare dels claretians, motivats pel 150 aniversari de la mort del pare Claret, que s’escau aquest 2020.

L’any Claret és una commemoració congregacional de caire universal, arreu on hi ha presència claretiana, i es va iniciar aquest mes de gener amb la trobada del govern general i dels superiors majors a Xile; coincident amb la celebració dels 150 anys de l’arribada dels missioners claretians a Amèrica.

Els bisbes de la Tarraconense i l’equip de govern de la província de Sant Pau, reunit aquesta setmana a Vic, han fet el matí de divendres la pregària de laudes i la celebració de l’eucaristia a la cripta del temple de Sant Antoni Maria Claret. El president de la Tarraconense i arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, ha presidit l’eucaristia.

En l’homilia, Planellas ha fet memòria de la vida de sant Antoni Maria Claret, amb dos destacats. Per una banda, s’ha referit a la inquietud del pare Claret per la pastoral i per l’atenció a les persones. En aquest sentit, ha assimilat la invitació que fa el papa Francesc a practicar una Església en sortida amb aquella intuïció de base del pare Claret i de tants altres sants del seu temps. I, per una altra banda, ha valorat l’afany pastoral i de predicació del fundador dels claretians, sempre atent a les necessitats de cada moment.

Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya. Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya. Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya. Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya. Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya. Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya. Fotografia: Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection