Coresponsabilitat dels laics, comunitats vives i organismes actualitzats. Tres propostes pel pla pastoral de Lleida

20200208-reunio-arxiprestat-periferia-lleida

(Parròquia SAMC Balàfia-LleidaValorar i fer realitat la coresponsabilitat dels laics en l’acció pastoral, administrativa i de gestió en cada parròquia. Passar de les comunitats culturals existents, a comunitats vives on es reflecteixi el seguiment a Jesús i la solidaritat amb tot el barri, independentment de les seves creences, procedències, etc. I revisar i actualitzar els organismes diocesans per tal que s’adeqüin a les necessitats actuals. Són les tres propostes que van generar més consens en la sessió de treball sobre el proper Pla Pastoral diocesà.

La parròquia de Sant Antoni Maria Claret de Balàfia-Lleida va participar en aquesta reunió sobre les qüestions plantejades per la diòcesi i que va tenir lloc la tarda de dissabte 8 de febrer als Magraners, a la parròquia de Sant Josep Obrer. La trobada va aplegar representants de l’arxiprestat ‘Perifèria’ de Lleida, amb la participació de les parròquies dels barris de Balàfia, la Bordeta, Pardinyes i Secà de Sant Pere.

Es va iniciar amb una pregària amb les benaurances de la tendresa i tot seguit l’arxipreste va fer referència al Concili Vaticà II i al Concili Provincial Tarraconense, per situar el treball de reflexió que ha proposat pel bisbe Salvador Giménez. Després els participants van posar en comú les propostes que cada parròquia ha fet com a reflexió de les qüestions plantejades per la diòcesi. Van ser moltes les coincidències entre les propostes de cada parròquia. Tanmateix, es van sotmetre a debat per tal de triar-ne tres com a prioritàries i lliurar-les al bisbat com a treball conjunt de l’arxiprestat.

La reunió va finalitzar amb una pregària, demanat a l’Esperit Sant la seva força i el seu acompanyament en la tasca pastoral. Abans, però, es van recordar les properes activitats conjuntes: Viacrucis a Balaguer el primer diumenge de Quaresma, i la sortida arxiprestal que enguany tindrà lloc a Poblet.

Conxita López Torres

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection