2 de març. Mort del pare Martí­ Alsina, superior general (1922)

09-martin_alsinaA la ciutat de Manresa (Barcelona – Espanya), diòcesi de Vic, va néixer el pare Martí Alsina el 4 de setembre de 1859. La seva família era profundament religiosa. Va començar la seva formació vocacional sent seminarista diocesà. Va iniciar els estudis de llatinitat l’any 1871 al col·legi de Manresa, agregat a l’Institut de Barcelona i als dos anys va marxar a Vic per continuar els estudis eclesiàstics al seminari.

Fou acceptat com mestre a la casa Portell de Sant Julià, distant uns dos quilòmetres i mig de Vic. Allà vivia i allà ensenyava les primeres lletres i el catecisme als fills de la família que l’havia acollit. En el seminari es va distingir pel constant treball que realitzava, per la seva clara metodologia en els estudis i el seu caràcter constant i aplicat.

En acabar el primer any de teologia va ingressar a la Congregació a Thuir (França) el 16 de juliol de 1879. Va tenir com a mestres de novicis als pares Jaume Clotet i Clemente Serrat. I el dia 20 d’agost de 1880 va emetre la professió religiosa en mans del pare Clotet, superior de la Comunitat. Es va ordenar de prevere el 24 de març de 1883. Aquest mateix any va ser nomenat superior de la nova comunitat de Thuir demostrant una excel·lent qualitat de discreció i govern. A l’octubre de 1886 va ser destinat a Vic com prefecte d’Estudiants, càrrec que va continuar ocupant a Santo Domingo de la Calzada des de gener de 1888. El 1894 va ser nomenat per als càrrecs de consultor i secretari general en el govern del pare Josep Xifré. Mort aquest el 3 de novembre de 1899, va ser elegit subdirector general al VIIIè Capítol General de Vic, celebrat al desembre d’aquest mateix any en el govern del pare Climent Serrat. En 1906 va ser elegit Superior General al Xè Capítol d’Aranda de Duero. Restà en aquest càrrec fins a la seva mort, esdevinguda a Zafra (Badajoz), el 2 de març de 1922.

La situació de la Congregació en aquest període va ser de constant creixement humà i missioner. En l’any de 1912 hi havia 112 cases a tota la Congregació amb un total de 1.633 professos i 120 novicis. L’augment va ser, sobretot, de personal. El 1922 la Congregació tenia 1.943 individus (sense comptar els 834 postulants), entre ells 3 bisbes i un Prefecte Apostòlic. I hi havia 10 Províncies i Vice-Províncies amb 154 cases: Catalunya, Castella, Bètica, Xile, Mèxic, Brasil, Colòmbia, Argentina, Guinea i Estats Units.

En el seu magisteri va intentar ajudar els seus germans a la fidelitat vocacional i apostòlica aconsellant la fidelitat a l’Esperit i una formació inicial i permanent adequada i actualitzada. El pare Alsina, a propòsit de l’existència d’alguns missioners poc alegres i feliços amb ells mateixos i amb la seva vocació, va escriure la circular Remeis del descontentament en la religió. En ella expressa un íntim desig que els seus germans visquin alegres, contents, animosos i feliços. La formació claretiana ha de ser sòlida. Per això ha d’estar fonamentada en Crist i en la imitació de la seva vida i de les seves obres. En aquest procés Maria, la nostra Mare, és una referència obligada per formar Crist en els formands. La formació ha de ser també de qualitat, que prepari missioners de la Congregació (dimensió carismàtica) i missioners de la seva època (actualitzats) La formació, per tant, ha de encaminar-se a obtenir la major aptitud i especialització possible per poder realitzar els apostolats necessaris de tan variats mitjans.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection