La Confraria de La Verònica de Reus també celebra els 150 anys del pare Claret

confraria-veronica-reus

La Confraria de La Verònica de Reus, antiga Germandat Tèxtil de Sant Antoni Maria Claret, se suma als actes de celebració dels 150 anys de la mort de Sant Antoni M. Claret i Clarà (1870-2020) patró de la seva confraria. Per aquest motiu, la Junta Directiva ha programat tot un seguit d’actes que tindran lloc aquest mes de març, per donar a conèixer la seva història i patrimoni.

La presentació dels ‘Goigs a Santa Verònica’ serà l’acte institucional per inaugurar el 150è aniversari. Tindrà lloc al Saló Noble del Palau Bofarull de la Diputació a Reus dijous 5 de març a les set de la tarda. Els Goigs a la Verònica són una composició del mestre Josep Enric Peris i Vidal. Seran interpretats per la soprano Silvia Virgili i Guinovart, acompanyada de teclat i diversos alumnes del Conservatori de la Diputació de Tarragona a Reus.  Prèviament l’acte comptarà amb la intervenció de M. Carme Bigorra Trill, llicenciada en Història, i M. Josep Salvadó Carraté, llicenciada en Ciències Religioses, membres de Recull d’Estudis Històrics, que parlaran sobre ‘Art i sentiment als goigs de la Verònica’.

Dissabte 14 de març a les vuit del vespre celebraran la missa en sufragi dels confrares difunts a la Capella de les missioneres claretianes de Reus. Serà l’ocasió en què la confraria obsequiarà les claretianes amb un reliquiari per contenir la reliquia del pare Claret. Es beneirà el reliquiari i s’hi col·locarà la reliquia del pare Claret que custodien les claretianes.

I, finalment, Josep M. Sabaté i Bosch, doctor en història i Cronista Oficial de la Setmana Santa de Tarragona, oferirà la conferència titulada ‘La presència de la dona en el món jueu i en els passos de la Passió’ el dijous 26 de març a les set de la tarda. Tindrà lloc a la sala d’actes de l’Espai Centre Cultural el Castell de Reus.

20200305-actes-confraria-reus-SAMC-150

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection