Trobada multicultural d’estudiants claretians d’Europa

La Comunitat Formativa Intercultural de Colmenar Viejo, a Madrid, va reunir de divendres a diumenge la tradicional trobada d’estudiants d’Europa. S’hi van reunir 27 estudiants i 8 formadors procedents de tres Centres Formatius a Europa i d’altres comunitats. Entre els participants, Arnoldus Yansen Feka i Mateus Soares de les comunitats de França, que actualment estan estudiant Teologia al seminari de Colmenar Viejo. També va ser a la trobada el pare Ricard Costa-Jussà, provincial de Sant Pau.

Per primera vegada han participat en aquesta trobada europea estudiants de la província d’Alemanya. Mentre que els estudiants de Polònia no van poder assistir-hi perquè en aquestes dates fan els seus Exercicis Espirituals anuals. Els participants van assenyalar que seria molt important comptar amb ells en aquestes ocasions.

El caràcter multicultural de la trobada va promoure que l’idioma oficial fos per primera vegada l’anglès. A més de la presència de quatre de les cinc províncies europees, es van reunir estudiants de 15 nacionalitats diferents moguts per un mateix esperit.

Van agrair l’esforç del pare claretià Fermín Rodríguez, gràcies al qual va ser possible la traducció simultània durant les ponències de dissabte: el pare jesuïta Luis María García els va parlar del procés maduratiu de l’afectivitat, així com dels riscos i les dificultats més comuns en la vida religiosa.

Diumenge, el pare claretià Pere Belderráin, provincial de Santiago, va presentar el Vademecum de la Congregació per a la protecció de menors i adults vulnerables, que cada organisme haurà d’adaptar a la seva realitat concreta. Belderráin va presidir l’eucaristia que va clausurar aquesta trobada de missioners en formació d’ECLA.

El tema abordat era important i necessari, però la brevetat del temps va fer que amb prou feines pogués ser introduït. Un fet que permet valorar als assistents el més important d’aquestes trobades anuals: la gràcia de poder-se reunir, compartir i caminar junts rere les petjades de Jesús. Sense deixar de formar part del present, aquests joves estudiants estan cridats a ser el futur de la Congregació a Europa.

20200301-formacio-estudiants-europa-colmenar 20200301-formacio-estudiants-europa-colmenar (2) 20200229-formacio-estudiants-europa-colmenar (1) 20200229-formacio-estudiants-europa-colmenar (3)

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection