“Demano a tots els missioners claretians que afrontin aquesta pandèmia amb calma i coratge”

20200319_sant-josep

Missatge del superior general, Mathew Vattamattam, per la festa de Sant Josep, compatró de la congregació

Estimats Germans:

Salutacions fraternals des de Roma. Avui és la solemnitat de Sant Josep, Patró de la Cúria General, que va protegir el nen Jesús de la ira d’Herodes. Avui encomanem a la seva intercessió totes les persones afectades per la pandèmia de virus Covid-19. Ens unim a tota l’Església, amb els nostres cors elevats al Senyor i portant l’agonia de la humanitat, a favor de la curació divina dels malalts i demanem la força i la saviesa per als treballadors de la salut i les autoritats civils de cara a gestionar la crisi. Fins ara, no se sap de cap missioner claretià que estigui afectat pel virus.

Itàlia sembla estar en el pic més alt, amb més de 4.000 nous casos i 475 morts ahir. Hi ha quietud a la ciutat de Roma com en un matí de Pasqua. Les ciutats del país, majoritàriament, estan desertes i, ocasionalment, hi ha algun cotxe. La gent coopera amb les directrius de govern, i es donen suport mútuament des de balcons i finestres en certs moments. Tot i que desconnectats físicament, les persones interactuen entre si. Resen a través de videoconferències, treballen des de casa, assisteixen a Missa en línia, continuen els seus estudis a la universitat i aprofiten al màxim les facilitats en línia per donar suport, donar consol i difondre informació útil. Així com la interconnexió humana és un portador del mal, també és un gran potencial per comunicar els uns als altres l’amor i la bondat, i per construir una societat humana saludable.

Lamentablement, el virus s’està estenent ràpidament a Espanya i a altres països europeus. El Covid-19, amb la seva extraordinària capacitat d’infectar i danyar a milers de persones accedint a les rutes de la interconnexió humana, ha arribat a uns 173 països de tot el món infectant unes 236.920 persones i cobrant 9.829 vides segons la informació actual. Tot i que la taxa de mortalitat és inferior a la de la majoria de les epidèmies, el pànic és alt a causa de la seva ràpida transmissió i de la manca de solució mèdica fins ara. Els països Schengen han tancat les fronteres per evitar la difusió del virus.

Tots som a la comunitat excepte el superior, el pare Vicente Sanz (ara a Espanya per a una operació) i el germà Carlos Verga (a l’Argentina després de la mort de la seva mare i ara en quarantena). Aquesta és la segona setmana que ens hem quedat a casa sense sortir. El servei de menjars continua i ens ocupem de la resta de les tasques domèstiques. No sabem quant de temps durarà aquest període de quarantena. No sortim de casa en absolut. Un de nosaltres, l’ecònom, de vegades surt per realitzar alguna compra necessària. La majoria de les capellanies han detingut les misses, encara que algunes demanen el servei de la comunió. Els serveis litúrgics públics s’han aturat a tot el país. No tenim pànic. Mentrestant ens mantenim ocupats en els estudis, les sessions de consell i les tasques domèstiques. Puc sentir la preocupació dels nostres germans pels malalts i els que sofreixen, especialment pels qui viuen sols i poden tenir pànic.

Avui la comunitat s’ha pres un temps per compartir com cada un de nosaltres viu aquest moment i el que podríem fer com a missioners durant aquesta situació sense precedents a la història. Encara que hi ha ansietat i preocupació pel que està succeint en el món a mesura que el virus es propaga sense parar, els nostres cors estan amb les persones afectades, els moribunds i els treballadors de la salut que s’enfronten al virus mentre atenen els malalts. Els nostres germans troben força i esperança en la nostra fe en el Senyor de la història en qui trobem significat i refugi. La necessitat d’aquest ara és cooperar responsablement amb l’esforç col·lectiu per aturar el contagi de virus mantenint la distància, unint-nos a tota l’Església en l’oració, recolzant-nos mútuament en comunitat i donant consol i esperança a aquells als quals podem arribar des de la distància. Molts de nosaltres vam expressar la nostra preocupació per les persones que viuen soles a casa i els que viuen als carrers demanant ajuda. On seran ara i com s’ho faran en aquests dies? El Secretari de JPIC ha contactat amb el grup d’Egidi i li ha ofert els nostres serveis. El mínim que podem fer per ajudar el país a enfrontar la pandèmia és col·laborar per “trencar la cadena” per “estar a casa” i unir-nos a l’Església en l’oració.

Hem celebrat l’Eucaristia portant als nostres cors a totes les persones que pateixen la pandèmia i als treballadors de la salut que lluiten contra el virus, i recordant que la celebració eucarística ja no està a l’abast de la majoria de les persones en moltes parts de món. Resem per tota la Congregació i pels que porten el nom de “Josep” a la nostra Congregació.

Demano a tots els missioners claretians que afrontin a aquesta pandèmia que s’estén amb la calma i el coratge dels deixebles del Senyor, i amb el zel del pare Claret, col·laborant amb les autoritats per aturar la seva difusió, recolzant-se mútuament en les comunitats i trobant maneres d’arribar a la gent necessitada de qualsevol manera que puguem fer-ho i sempre responsablement. Hem de posar la nostra fortalesa ancorada en el Senyor Ressuscitat, i deixar que el seu amor i compassió flueixin a través de tots els canals disponibles per a nosaltres. Com a missioners, participem en l’esforç col·lectiu de la humanitat per ser instruments de Déu de cara a vèncer la pandèmia a través de la nostra intensa pregària individual i comunitària. Us encomano a vosaltres i els vostres treballs al Cor de Maria i a la intercessió de Sant Josep.

Fraternalment,

P. Mathew Vattamattam
19 març 2020

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection