La Missió de Guajará-Mirim (Estat de Rondônia – Brasil)

canoaEl 1980, Dom Geraldo Verdier és consagrat Bisbe de Guajará-Mirim. Cerca missioners que vulguin treballar en un bisbat extens i en creixement degut a les migracions a l’interior del Brasil.

Els Claretians de Catalunya escolten la crida i l’avaluen. El gener de 1982 arriben a Guajará-Mirim els dos primers claretians de Catalunya, que ja tenien alguns anys d’experiència missionera al Brasil.

El Capítol Provincial dels Missioners Claretians Catalunya de 1983 accepta com a pròpia la missió de Guajará-Mirim. I el 1984 es crea oficialment la comunitat, com una més de les comunitats dels Claretians de Catalunya.

La història d’aquesta missió és plena de vida i de noms. Noms de Claretians de Catalunya que hi ha dedicat –i encara hi dediquen– la pròpia vida. I noms de laiques i laics –especialment joves –que hi han deixat el seu entusiasme i dedicació durant anys. Sense oblidar els camps de treball solidaris viscuts per grups de joves i, en algun cas, també per famílies.

Durant els anys 90 la Congregació Claretiana comença un procés de replantejament i de reorganització de les seves presències missioneres en el món. Així, després d’uns quants anys de diàleg, el gener del 2012, la missió de Guajará-Mirim és assumida per la Província dels Missioners Claretians de Brasil, quedant-hi incorporats els Claretians de Catalunya que en aquell moment eren a la missió. La presència dels Provincials del Brasil i de Catalunya a la missió, el febrer del mateix any, segella aquest canvi.

Els dos Provincials signen un Conveni de Cooperació entre els Claretians de Catalunya i del Brasil per mantenir els llaços amb la missió i continuar-hi col·laborant, sobre tot amb alguns programes ja engegats com ara el Projecte d’Apadrinaments i el suport al programa de cooperants; i oberts a d’altres que puguin sorgir. Programes i projectes de cooperació gestionats per Enllaç Solidari.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection