La Missió de Guajará-Mirim (Estat de Rondônia – Brasil)

canoaEl 1980, Dom Geraldo Verdier és consagrat Bisbe de Guajará-Mirim. Cerca missioners que vulguin treballar en un bisbat extens i en creixement degut a les migracions a l’interior del Brasil.

Els Claretians de Catalunya escolten la crida i l’avaluen. El gener de 1982 arriben a Guajará-Mirim els dos primers claretians de Catalunya, que ja tenien alguns anys d’experiència missionera al Brasil.

El Capítol Provincial dels Missioners Claretians Catalunya de 1983 accepta com a pròpia la missió de Guajará-Mirim. I el 1984 es crea oficialment la comunitat, com una més de les comunitats dels Claretians de Catalunya.

La història d’aquesta missió és plena de vida i de noms. Noms de Claretians de Catalunya que hi ha dedicat –i encara hi dediquen– la pròpia vida. I noms de laiques i laics –especialment joves –que hi han deixat el seu entusiasme i dedicació durant anys. Sense oblidar els camps de treball solidaris viscuts per grups de joves i, en algun cas, també per famílies.

Durant els anys 90 la Congregació Claretiana comença un procés de replantejament i de reorganització de les seves presències missioneres en el món. Així, després d’uns quants anys de diàleg, el gener del 2012, la missió de Guajará-Mirim és assumida per la Província dels Missioners Claretians de Brasil, quedant-hi incorporats els Claretians de Catalunya que en aquell moment eren a la missió. La presència dels Provincials del Brasil i de Catalunya a la missió, el febrer del mateix any, segella aquest canvi.

Els dos Provincials signen un Conveni de Cooperació entre els Claretians de Catalunya i del Brasil per mantenir els llaços amb la missió i continuar-hi col·laborant, sobre tot amb alguns programes ja engegats com ara el Projecte d’Apadrinaments i el suport al programa de cooperants; i oberts a d’altres que puguin sorgir. Programes i projectes de cooperació gestionats per Enllaç Solidari.

Comments are closed.

Advent a la Claret

Emissió Beatificacions

Material Catequesi Llibreria Claret

Josep Xifré, de professió missioner

Testimoni Jaime Absalón, activista colombià

Testimoni del missioner Juan Ángel Artiles, claretià a Indonèsia i Timor Oriental

Dia de la Província

adidas ultra boost uncaged collegiate navy another look adidas ultra boost collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged oxford tan custom dank customs adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan new images adidas yeezy boost 350 2 0 oxford tan first look adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan more images adidas ultra boost uncaged white reflective drops week adidas ultra boost reflective pack release date adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultraboost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged white tech earth vapour grey adidas ultra boost uncaged black white black boost ultra boost 2016 adidas ultra boost uncaged coming black boost tonal primeknit adidas ultra boost uncaged adidas ultra boost uncaged ray red ultra boost uncaged