Conferència del P. Mathew Vattamattam, Superior General dels Missioners Claretians

LA TASCA DELS MISSIONERS EN EL MÓN D’AVUI

QUÈ ENS DEMANA L’ESPERIT?

Mathew Vattamatan - 17 05 2017

Dimecres 17 de maig. 19h.

Conferència sobre “La tasca dels missioners en el món d’avui. Què ens demana l’Esperit?”

Llibreria Claret. Roger de Llúria, 5. Barcelona 08010

Organitzat per la Fundació Claret en col·laboració amb la Unió de Religiosos de Catalunya.

 

Visita a Barcelona i a Vic de Mathew Vattamattan, el primer superior dels Claretians procedent de l’Àsia

El superior general dels Missioners Claretians, el pare Mathew Vattamattam serà a Catalunya. A Barcelona farà una conferència a la Llibreria Claret i després farà una estada a Vic per impartir unes sessions del curs internacional per a formadors que els Claretians organitzen a Vic del 18 d’abril al 7 de juliol. En ell participen 24 claretians amb responsabilitats formatives de l’àrea anglòfona de la Congregació, sobretot africana i asiàtica.

Mathew Vattamattam va ser escollit com a superior general dels Missioners Claretians el 2015 en el Capítol General celebrat a Roma i substituïa el català Josep Maria Abella. És el primer claretià procedent de l’Àsia -àrea on la Congregació fa temps que està experimentant un gran creixement- que està al capdavant d’aquest Institut religiós fundat el 1849 per Sant Antoni Maria Claret a Vic.

Els claretians són actualment una de les congregacions religioses amb més expansió internacional. La formen uns 3.100 membres entre sacerdots i germans i estudiants i novicis, establerts en 64 països en gairebé 500 comunitats. La seva dedicació abraça camps molts diversos com l’evangelització popular, l’educació, la producció editorial, la formació espiritual i teològica o la presència missionera en les àrees més pobres del planeta.

El superior general és l’animador principal d’aquest xarxa internacional. Tot i residir a Roma, viatja constantment arreu del món visitant les comunitats locals. Aquest experiència ofereix una visió privilegiada de la situació de l’Església arreu del món i dels grans reptes socials de la humanitat i la seva diversitat.

Mathew Vattamattam

El pare Vattamattan va néixer el 1959 a Kalathoor, Kerala (Índia). Va ser mestre de novicis de la província claretiana de Bangalore. Abans de ser escollit superior general el 2015, durant 12 anys va formar part de l’equip general de la congregació a Roma com a consultor general i prefecte de formació.

El 1974 va ingressar a la congregació claretiana al Claret Bhavan de Kuravilangad i deu anys més tard va realitzar la seva professió perpètua. Va ser ordenat sacerdot el 1986.

A Kerala es va ocupar principalment de l’àmbit vocacional i va ser formador del seminari menor de Belgaum. Entre els anys 1989 i 1994 va estudiar les llicenciatures en teologia sistemàtica i en psicologia a la Universitat Gregoriana de Roma. En tornar a la India, va ser mestre de novicis i director d’una casa d’espiritualitat a Bangalore.

 

Comments are closed.

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

Llibreria Infantil Claret

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection