Omella en l’Acció de Gràcies per la beatificació: «Cap dificultat o persecució pot prendre’ns l’alegria»

Missa A G Claretians-18818Aquest diumenge al matí s’han tancat els actes de beatificació dels 109 màrtirs claretians amb una missa d’Acció de Gràcies al Santuari del Cor de Maria de Barcelona. L’eucaristia ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i concelebrada amb el superior general dels Missioners Claretians, el pare Mathew Vattamattam, dotze bisbes claretians d’arreu del món que han participat en la beatificació i seixanta sacerdots.

El cardenal Omella ha reiterat el missatge de perdó i reconciliació que es va difondre ahir en la celebració de la Sagrada Família i la crida a una confiança absoluta en Déu davant les dificultats “No tingueu por d’afrontar les dificultats del temps present perquè, a través d’esdeveniments que sovint ens desborden, Déu va dirigint la història humana cap a la seva plenitud”. El cardenal ha reiterat que “l’amor venç l’odi i cap dificultat o persecució pot treure’ns l’alegria de confessar Jesús”.

Omella: invitació al testimoni

Omella també ha demanat als claretians continuar col·laborant  “amb tots els qui s’esforcen per construir un món més just i solidari, incloent les autoritats polítiques, però no oblideu que el cor pertany només a Déu”. Per això ha demanat un lliurament absolut a Déu: “No us deixeu atrapar per ideologies polítiques o per altres ídols moderns que reclamen la nostra entrega absoluta. Només a Déu hem de donar el que és de Déu. Això ens donarà una gran llibertat d’esperit”.

El cardenal ha remarcat la història martirial dels missioners claretians que en poc més de 150 anys d’història ja té 183 màrtirs beatificats dels 270 claretians assassinats: «La beatificació d’ahir va ser, en cert sentit, la reconstrucció definitiva de 109 vides trencades per confessar a Crist en circumstàncies que no voldríem que es repetissin mai més». Ha insistit en que  “la beatificació no és una manera de passar comptes amb el passat sinó un cant a la infinita gràcia de Déu i una invitació a ser els seus testimonis en el nostre món”. “Els sants sempre miren al futur”, ha conclòs.

Jornada Missionera

La celebració ha coincidit amb el diumenge que l’Església celebra la Jornada Mundial de la Missions, un dels carismes propis dels missioners claretians. El lema que ha presidit els actes de la beatificació és «Missioners fins a la fi». La col·lecta s’ha destinat als projectes del Domund.

La missa d’Acció de Gràcies s’ha iniciat amb una processó encapçalada per l’arqueta que conté les relíquies dels màrtirs que ahir es van venerar a la Sagrada Família. També s’ha situat a l’altar la icona original de la imatge que ahir es va descobrir a la Sagrada Família representant els 109 beats.

Gratitud, alegria i fidelitat

Al final de l’Eucaristia d’Acció de Gràcies, el provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, ha fet un agraïment final i ha recordat que «el motiu i la causa de la nostra trobada és l’exemple de fidelitat dels 109 màrtirs».  A més de tots els claretians implicats en l’organització del actes, el provincial ha agraït especialment al cardenal Omella que l’arquebisbat de Barcelona «hagi obert les portes a la celebració» i les facilitats per celebrar la beatificació a la Sagrada Família. Els missioners claretians han obsequiat a la diòcesi amb un reliquiari dels nous màrtirs.

Finalment, el pare Vattamattam ha tancat la celebració recordant les tres paraules que han marcat la celebració: «Gratitud, alegria i fidelitat». El superior general ha demanat que de tornada als llocs d’origen «portem amb nosaltres l’impuls de l’Evangeli que va portar els nostres germans a ser fidels fins al finals».

 

109 màrtirs

Aquest cap de setmana s’han reunit claretians de tot el món a Barcelona per participar en els actes de la beatificació. La celebració es va iniciar divendres amb un vetlla de pregària al Santuari del Cor de Maria presidida pel pare Vattamattam. La beatificació es va celebrar dissabte al matí amb una eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família, presidida cardenal Angelo Amato en representació del papa Francesc.

Els 109 màrtirs van ser assassinats a causa de la fe i de la condició de religiosos a l’inici de la Guerra Civil, la majoria a Catalunya. En les celebracions s’ha posat l’accent en la reconciliació i en el testimoni dels qui van morir per no renunciar a la seva fe i van oferir el perdó.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection