Traspàs de Dom Geraldo Verdier

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa matinada d’aquest diumenge, 22 d’octubre, ha mort, a Porto Velho, Dom Geraldo Verdier, que va ser bisbe de Guajará-Mirim des de 1980 fins al 2011. Una persona prou coneguda i apreciada pels Claretians de Catalunya i per tots aquells que han passat per la missió de Guajará-Mirim com a cooperants, en camps de treball d’estiu o hi han anat de visita.

En començar el seu ministeri episcopal, Dom Geraldo va buscar missioners per a un bisbat d’una extensió semblant a la de Portugal i totalment faltat de preveres. El P. João Batista Megale, amb qui havien coincidit a l’Institut Catòlic de París, li va facilitat el contacte amb el P. Pere Franquesa, aleshores Provincial de Catalunya. Així, el 1982, els dos primers Claretians de Catalunya van arribar a Guajará-Mirim, acollits durant molt temps a la mateixa casa de Dom Geraldo.

El Capítol Provincial de 1983 va acceptar com a pròpia la missió de Guajará-Mirim. El nou Provincial, P. Jordi Pijoan, hi va anar a començaments del 1985 i va signar el conveni de cooperació entre el Bisbat i la nostra Província. El contacte i l’enviament de missioners va ser fraternal i fluid. Les nombroses visites dels successius Provincials en donen testimoni: El P. Josep Sureda va visitar la missió com a Provincial i com a membre del govern General. El P. Ramon Olomí hi va ser present en diverses ocasions, especialment en els moments de decidir l’acceptació de nous llocs d’activitat missionera en l’immens territori del bisbat. Les visites van continuar amb el P. Màxim Muñoz, sobre tot quan es van celebrar els vint-i-cinc anys de la missió i durant tot el diàleg amb el govern general i la Província Claretiana del Brasil perquè aquesta assumís la missió d’acord amb els nous criteris congregacionals.

Amb Dom Geraldo els Claretians de Catalunya hem treballat en molts camps. Creació de parròquies noves; el seminari diocesà (del qual el P. Joan Font va ser responsable abans i després de la seva ordenació presbiteral); centre “Despertar” d’acolliment i formació d’infants i adolescents; projectes socials de tota mena amb la presència de cooperants; formació de catequistes i de laics en general; formació i acompanyament del primer grup de diaques casats; atenció a la salut i projecte d’apadrinaments… I tantes i tantes accions.

En aquest moment hem d’agrair l’obertura missionera que Dom Geraldo va donar a la Província. La marca profunda que ens ha deixat a tots els que hi hem estat durant un període més o menys llarg. I també tot el treball evangelitzador que els Claretians de Catalunya hem pogut fer a Guajará-Mirim durant tots aquests anys. I el que fan encara els nostres germans, ara des de la Província Claretiana del Brasil.

Segur que Dom Geraldo, ara ja des de la casa del Pare, no deixa de pregar perquè el foc missioner que ens ve a través de Claret segueixi creixent.

Josep Roca, cmf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection