Salut dental per a infants apadrinats al Brasil

2017 (2)Enllaç Solidari té un projecte permanent d’apadrinament d’infants al Brasil. Va començar fa uns quinze anys, per garantir una alimentació digna a nens i nenes des del naixement fins a catorze anys. Es realitza a la regió de São Miguel do Guaporé i Seringueiras, estat de Rondônia.

Actualment els apadrinats són entre 230 i 235. L’acompanyament de les famílies apadrinades el van fer els primers anys voluntaris de Catalunya, en coordinació amb els Claretians que treballaven –i treballen–  al lloc. Actualment ho fan un parell de joves de la mateixa regió.

Aquest acompanyament dels infants –i de les seves famílies– no es redueix a l’ajuda econòmica mensual per a la compra d’aliments. Els dos cooperants brasilers organitzen activitats diverses que ajudin al millorament de la salut, de l’escolarització o a trobar sortides perquè les famílies sense feina puguin tenir ingressos propis.

Una de les activitats que s’està fent des del 2016 és procurar que els nens i nenes que ho necessiten –i solen ser molts!– puguin ser atesos per un dentista. Així, hi ha tres clíniques dentals de São Miguel que van començar a col·laborar el 2016.

Després, amb el suport del Rotary Club i dels Claretians del Brasil, s’han pogut distribuir una bona quantitat de kits d’higiene bucal (amb pasta i raspall de dents i fil dental).

Els infants que s’atenen no són només els que estan apadrinats, sinó també els seus germans que ho necessiten. A més dels dentistes que col·laboren gratuïtament, s’orienta perquè alguns puguin ser atesos pel sistema de salut pública.

Des que aquest servei va començar, s’han atès ja més de 90 nens i nenes.

Podeu trobar més informació sobre els apadrinaments a http://www.ensolidari.cat/

2017 (5)

2016 (1) (1)

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection