Sessió de formació dedicada als joves i al Sínode

FormacioJovesIMG_1035La trobada mensual de formació dels Missioners Claretians d’aquest mes ha estat dedicada als joves i al proper Sínode. El marista Ramon Rúbies, expert en pastoral i membre del Consell Provincial de l’Hermitage, va fer una radiografia de món juvenil actual i va centrar la seva aportació en les actituds que poden acostar-nos als joves. La sessió mensual de Reciclatge es va fer el dissabte 3 de febrer a la Sala Claret de Barcelona amb la participació d’una trentena de missioners claretians de la Província de Catalunya i altres responsables de centres claretians de l’àmbit juvenil.

Rúbies va remarcar la importància de creure “amb” els joves, com també explicita el document preparatori del Sínode de Bisbes que es farà aquest octubre a Roma dedicat als joves i les vocacions.

Tot i que no es pot generalitzar, Rúbies va dibuixar una generació que per orientar la seva vida no utilitza la brúixola sinó que actua com si tinguessin un radar: “La brúixola sap on és el nord i és un model de persona que té un punt fix on orientar-se. El radar actua segons el que es va trobant pel camí i el que va rebent”. En el cas del joves cristians destaca la seva atracció pel cristianisme humanitari vinculat a l’aspecte social, i la manera autònoma que tenen de viure la religiositat. També  els atrauen els aspectes comunitaris però costa molt que es concreti d’una manera permanent o continuada.

El germà marista va suggerir algunes actuacions possibles basades en un model “puzzle”, que no és un recorregut lineal sinó “una pastoral per peces on cada jove podrà començar el camí per on vulgui”. Coincidint amb el que reclama el Sínode, també cal treballar amb els joves caminant amb ells i veient en cadascun d’ells “un lloc teològic, un espai on cada jove ens parla de Déu”. Això demana un procés molt personalitzat i sensible als sentiments de cada jove.

En l’àmbit més vocacional, Ramon Rúbies va insistir en que tot passa pel testimoni, que ha de ser coherent, creïble i honest.

La sessió matinal també va tenir un record pel missioner claretià Lluís Llamas que va morir sobtadament dijous passat al Brasil.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection