Trobada de Superiors Majors i Locals a Roma

Grup ParticipantsDe l’1 al 4 de febrer es va celebrar a Roma, a la Cúria General, la Trobada dels Superiors Majors i Locals de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, que en un futur proper hauran de formar una nova Província. Acompanyats pel P. Manuel Tamargo, Delegat del Govern General per a aquest procés de reorganització, van assistir un total de vint-i-vuit claretians.

El dijous 1 va ser el dia d’arribada i acollida dels grups a la comunitat de la Cúria. Divendres al matí van començar els treballs amb Laudes i una Eucaristia, presidida pel P. General, Mathew Vattamattam, en la qual van recordar que en aquell dia se celebrava la Presentació del Senyor, la festa de la Vida Consagrada.

La primera sessió la va dirigir el P. Franco Incampo, Superior Major d’Itàlia. En aquesta benvinguda va explicar que la figura  del superior local és molt important a l’hora de crear el clima en cadascuna de les comunitats. També va reflexionar sobre que ja s’ha iniciat aquest procés de reorganització, que s’allargarà els propers dos anys. Va proposar la icona de Samuel, com un profeta que sap escoltar i intercedir pel poble. I va acabar convidant a recuperar l’audàcia missionera dels primers passos de la comunitat claretiana a Europa.

Seguidament, el P. Superior General va iniciar la seva intervenció convidant a reflexionar un instant sobre la primera professió. D’aquí va partir per afirmar que l’Esperit els ha anat conduint com a testimonis i missatgers de l’alegria de l’Evangeli, a través d’un lliurament total. Va prosseguir convidant a descobrir els impulsos actuals de l’Esperit, començant pels canvis en la societat: “Hem de caminar sent col·laboradors i co-creadors amb l’Esperit, sabent connectar amb el món per crear comunió, perquè para Déu som tots fills seus, capaços de crear fraternitat”, en paraules seves.

A continuació, P. Mateo Larrauri, Superior Major d’Euskal Herria, va guiar la dinàmica de presentació dels participants i va plantejar el treball a realitzar en aquesta jornada. Tot seguit, el Superior Major de Catalunya, P. Ricard Costa-Jussà, va fer la presentació del document “Cap a un Projecte de Vida i Missió” i del posterior treball personal i en grups.

La sessió de la tarda va comptar amb la presència del P. Gonzalo Fernández, Vicari General i Prefecte d’Espiritualitat, que va parlar del paper del superior local en l’animació del procés de reorganització. Després de l’exposició va haver-hi un espai per al treball personal i en grups, que es va acabar posant en comú amb la resta de participants.

La sessió de la tarda va concloure amb una breu exposició feta per cada Superior Major repassant les posicions i apostolats més importants de cada Delegació i Província. La jornada de treball va acabar amb l’oració a la capella amb l’exposició del Santíssim Sagrament.

El segon dia de treball, el dissabte 3 de febrer, va començar amb la celebració de l’Eucaristia i Laudes, presidides pel P. Manolo Tamargo. Poc després de l’esmorzar van visitar la basílica de Sant Pere i la de Sant Pau Extramurs acompanyats pel P. José Félix Valderrábano, que els va fer de guia.

La sessió de la tarda es va dedicar, en primer lloc, a la presentació del camí seguit fins ara per a la formació de la nova Província de Fátima, constituïda per Bètica, Portugal i Regne Unit-Irlanda. Després el P. Tamargo va explicar altres processos semblants realitzats en la Congregació, com St. Charles Lwanga o Santiago.

En la segona part de la sessió, el P. Renato Caprioli va presentar i va lliurar el document titulat “La Missió Claretiana al món de la Inclusió. Projecte marc”. En aquest s’ha tingut en compte les activitats que es realitzen en cadascun dels Organismes actuals, així com en les trobades dels claretians i laics que treballen en el tema de la inclusió.

Per acabar les activitats de la tarda, van dedicar un espai al diàleg sobre qüestions vàries i es va fer, de forma espontània, una avaluació –positiva– de la trobada. La jornada va acabar amb les Vespres i una estona d’oració reposada.

El sopar i sobretaula posterior van servir de comiat abans del retorn de diumenge de tots els participants a les seves comunitats.

CuriaGeneral dia 2Superiors Provincia Catalunya

Sant Pau Extramurs ext.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection