XV Trobada Interprovincial de parròquies

ParticipantsDurant el cap de setmana passat, el 17 i 18 de març, va tenir lloc a Madrid la XV Trobada Interprovincial de Parròquies, organitzada pels Missioners Claretians. La trobada portava per títol “La parròquia segons el Papa Francesc”.

La trobada va ser animada i dinàmica, amb espais per a la reflexió, la convivència i la pregària. Més de 70 participants provinents de diverses localitats van gaudir, una vegada més, de la fraternitat i de l’ambient acollidor i familiar, així és com la majoria s’expressava.

Durant el matí del dissabte, el sacerdot de la diòcesi de Madrid, Antonio Ávila, va fer una xerrada que portava per títol “Claus d’espiritualitat i pastoral per a la comprensió i vivència de les imatges de parròquia proposades pel papa Francesc”. Punt per punt, va anar exposant la importància que tenen les parròquies en el projecte del papa Francesc per a la renovació de l’Església. Entre moltes altres coses, va dir que s’ha de fer una mirada cap endins, ser casa de portes obertes amb capacitat d’acollir les persones i la problemàtica que hi arriba, un lloc de trobada on no hi hagi “cristians de segona”, que la nostra forma d’estar al món no ha de ser imposant sinó servint. Es tracta d’anar acompanyant processos: on som, quins passos hem de fer, cap on volem anar…

Seguidament, hi havia programada l’explicació de l’experiència de la parròquia de San Antón de Madrid com a “hospital de campanya” per part del P. Ángel García Rodríguez, que es va disculpar per la impossibilitat de fer-s’hi present a través d’una gravació en vídeo. Tot i així es va poder escoltar l’experiència per part d’una persona que està implicada en aquest projecte des dels seus inicis.

Durant la tarda del dissabte i el matí del diumenge es va treballar, en grups, diferents imatges de parròquia i es van elaborar les seves conclusions. Heus aquí les cinc imatges de parròquia:

  1. La parròquia és Mare de cor obert
  2. La parròquia és Casa, llar, poble de Déu
  3. La parròquia és de Portes obertes
  4. La parròquia és Pobra i per als pobres
  5. La parròquia és en sortida missionera

De Catalunya hi van participar de la parròquia del Cor de Maria de Barcelona, parròquia sant Antoni Mª Claret de Lleida i parròquia de la Mare de Déu del Lledó de Valls.

Cartell trobada

 

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection