Ens ha deixat el germà Ramon Aldabó, claretià dedicat a l’ensenyament

AldaboOKEl 5 d’abril al vespre va morir a Barcelona el germà claretià Ramon Aldabó i Gimbert a l’edat de 86 anys. Va dedicar gran part de la seva vida de missió al món educatiu en les escoles claretianes de València, Sallent, Valls i Barcelona. La missa exequial tindrà lloc aquest dissabte 7 d’abril a les 12’30 a la parròquia Cor de Maria de Barcelona.

Nascut a la Cardosa (Segarra) el 7 de març de 1932, era el tercer dels quatre fills que tingueren el matrimoni Salvador Aldabó i Bosch i Ramona Gimbert i Sisquella.

Acabada la guerra, va fer els estudis elementals al Col·legi que, al costat del seminari menor, els Missioners Claretians tenien a Cervera. Als 20 anys ingressà com a Germà Coadjutor a la Casa de Formació de Montgat. Al cap de dos anys iniciava el noviciat a la Casa-Mare de Vic i professava com a missioner claretià el 19 de març de 1955, a Vic mateix.

A partir d’aquesta professió religiosa comença la seva vida de ministeri, de servei a la missió. Els primers cinc anys, els va passar ajudant tres comunitats (Vic, Girona, Barbastre), on atenia sobretot les feines de la casa. A partir del 1959, la seva vida va fer un tombant: va començar la seva dedicació a l’educació, dedicació que durarà ja tota la seva vida activa.

Va començar a València (1959) al Col·legi de la Fontsanta un barri humil que s’estava creant a ran d’unes inundacions per aiguats a Múrcia. El germà Ramon guardarà durant tota la vida  un record entranyable d’aquells dos anys  que passà en els inicis d’aquell col·legi.

De la Fontsanta va passar a fer de mestre primer a Sallent (61-67), a Valls (67-70)  i finalment a Barcelona (1970)  on s’hi quedarà ja de forma definitiva, com a professor de secundària.

Alhora que es dedicava a la docència directa, assumí també altres funcions i serveis dins el Col·legi Claret i l’Esportiu Claret. Així, per exemple, fou Administrador del Col·legi des del 1978 fins al 1990, i Director de l’Esportiu Claret  des del 1978 fins al 1999.

Un aspecte que no podem deixar de subratllar en la vida del germà Ramon Aldabó és la seva constància en el treball,  el seu esperit de superació. Ell va fer els seus estudis sense deixar per a res les tasques que li havien estat encomanades. I d’aquesta manera va cursar des del Batxillerat fins a la llicenciatura  en Ciències econòmiques i empresarials (UB). Quan se li encomanava una tasca buscava la formació necessària  per fer-la adequadament

El 2006 sofrí un primer vessament cerebral, que, contra pronòstic, va superar. Durant dotze anys ha donat mostres constants de voluntat de viure i de superació. Actualment residia a la comunitat assistencial de Barcelona.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection