14 de maig. Sant Maties apòstol, compatró

matiesA Maties, com a Pau i Bernabé, els reconeix l’església el títol d’apòstols, tot i no haver pertangut al grup prepasqual dels Dotze. La informació neotestamentària sobre aquest apòstol -el nom, apòcope de Mataties, significa Do de Déu- és mínima. Només se’l esmenta amb motiu de la seva elecció per ocupar la vacant produïda per la defecció de Judes Iscariot.

El pare Fundador, una mica fastiguejat dels qui buscaven dignitats i beneficis eclesiàstics recolzant-se en valedors humans, freqüentment en el poder d’influència del propi Claret, fa aquest curiós comentari a l’elecció de Maties: «Dos eren els subjectes proposats, en els que, segons el parer de tots, concorrien les qualitats necessàries per ser elevats a l’apostolat, Josep i Maties. Josep, cridat per sobrenom el Just, era parent de Jesús, i no obstant això la sort va caure no sobre ell, sinó sobre Maties. Déu, qui segons les Escriptures, governa i dirigeix ​​els destins de tots, va voler donar a entendre amb això que les dignitats eclesiàstiques no han de donar-se per raó de parentiu ni amistat, sinó segons els mèrits i talents del candidat».

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection