El Papa Francesc escull cardenal el pare Aquilino Bocos, exsuperior general dels Claretians

aquilino(Claretians Província Santiago) En el Regina Coeli d’aquest diumenge de la Pentecosta, el Papa Francesc ha comunicat el nomenament de 14 nous cardenals. Entre ells hi ha el pare Aquilino Bocos Merino, cmf. superior general dels Missioners Claretians entre 1991 i 2004. Un motiu de profunda alegria que acompanya els seus 80 anys, en reconeixement a una vida de servei a l’Església, a la Vida Religiosa i a la Congregació dels Missioners Claretians.

El pare Aquilino Bocos Merino va néixer a Canillas d’Esgueva, Valladolid, en 1938. Va ingressar en el postulantat de Segòvia en 1950 i va fer el noviciat a Ciudad Real el 1955 i professant per primera vegada en la Província Claretiana de Castella el 15 d’agost de 1956. Set anys més tard va ser ordenat sacerdot. Després de la seva ordenació, va ampliar estudis de Filosofia a la Universitat Pontifícia de Salamanca obtenint també la diplomatura de Psicologia Clínica per aquesta mateixa universitat. Alhora va exercir la funció de formador del centre superior de filosofia i teologia dels missioners libanesos -Maronitas-. En 1967 va ser nomenat formador del Teologat Interprovincial claretià de Salamanca i el 1971 va passar, amb el mateix càrrec, al Teologat Interprovincial de Madrid.

El 1971 va passar a dirigir la revista Vida Religiosa, col·laborant en el naixement de l’Institut Teològic de Vida Religiosa de Madrid i de l’Editorial Publicaciones Claretianas, i posant en marxa les Semanas Nacionales per a Instituts de Vida Religiosa, que aquest any 2018 van assolir la 47 edició .

El 1979 va ser escollit com a superior major de la Província Claretiana de Castella i compatibilitzar el seu càrrec amb la presidència de la FERE (Federació Espanyola de Religiosos d’Ensenyament, avui Escoles Catòliques). La Congregació per a l’Educació Catòlica també el va nomenar delegat per a la trobada internacional de la OIEC (Oficina Internacional d’Escola Catòlica).

En el Govern General

En el XX Capítol General de la Congregació, celebrat a Roma el 1985 va ser elegit Consultor General i es va encarregar dels Instituts de Vida Religiosa de Madrid i Roma i de l’Institut Juridicum de Roma. Més tard, el 1991, en el XXI Capítol General va ser escollit com a Superior General de la Congregació Claretiana i reelegit per sis anys 1997. Durant el seu govern va dur a terme una posada en pràctica del servei missioner de la Paraula en la Nova Evangelització, ampliant la Congregació a noves fronteres, principalment a Àsia, Àfrica i en l’Est europeu, i va accentuar els esforços per qualificar tant la formació inicial com permanent de tots els claretians.

Entre els anys 1991 i 2003 va ser membre del Consell de la Unió de Superiors Generals (reelegit per quatre triennis) i des de 1991 a 1997 ha estat membre del Consell de la CIVCSVA. Va participar en el Sínode sobre la vida consagrada de 1994; en la II Assemblea especial de Bisbes per a Europa de 1999 i en la XI Assemblea del Sínode dels Bisbes en 2002. D’altra banda, en 1994 va ser nomenat per Joan Pau II membre de la Congregació de Religiosos, i confirmat per cinc anys a 1999.

Formador de religiosos

L’any 2004 en finalitzar el seu mandat com a superior general va tornar a Espanya per treballar en les obres dedicades a l’animació de la Vida Consagrada que porta endavant la comunitat claretiana de Buen Suceso de Madrid, dedicant intensament a la col·laboració com a professor amb l’Institut de Vida Religiosa, en el Consell de Redacció la revista Vida Religiosa i amb nous escrits i publicacions per l’editorial Publicaciones Claretianas, i atenent també per tot el món a nombroses Congregacions Religioses a través de trobades i conferències.

La Província Claretiana de Santiago s’enorgulleix i celebra d’aquest reconeixement que el Papa ha atorgat al pare Aquilino.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection