L’IREL ret un homenatge molt emotiu al claretià Jaume Sidera

HomenatgeIREL al P.Jaume (10)Després de 20 anys d’impartir classes sobre l’Antic Testament a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL), el claretià P. Jaume Sidera, de 88 anys, es jubila d’aquesta activitat. Per aquest motiu l’IREL l’ha volgut retre homenatge per la seva tasca de donar a conèixer les Escriptures.

L’acte va tenir lloc dins de l’Eucaristia de final de curs, el passat 30 de maig, a les 8 de la tarda, a la capella del mateix IREL, on el P. Sidera va estar acompanyat per personal de l’IREL, companys professors, alumnes, representants d’altres grups en els que hi participa: parròquia de Sant  Ignasi, religioses del Cor de Maria, i com no! preveres i feligresos de la parròquia Sant Antoni M. Claret, a la que ell serveix pastoralment. Entre els assistents cal destacar la presència del Dr. Ramon Prat, que havia estat director de l’IREL durant 25 anys. Tanta gent va desbordar l’espai i algunes persones van tenir de seguir l’acte a peu dret i fora de la capella.

El bisbe Salvador va presidí l’Eucaristia i va tenir paraules d’elogi i agraïment vers el P. Jaume per tot el que ha donat a l’Església de Lleida. Va valorar molt positivament la tasca de l’IREL com a referent d’eclesiologia local, obra de molta gent, de molt treball i de molta dedicació. Enllaçant amb les lectures del dia digué que com a cristians cal actuar sempre amb veritat, amor i servei. I referent al P. Jaume va destacar que és un expert en Bíblia, home bo i entregat a servir. Persona que ha trobat la veritat i l’ha posat al servei dels altres. I animà tothom a no jubilar-se mai del seguiment de Jesucrist, seguiment que tampoc pot fer vacances.

Després de l’Eucaristia, a la mateixa capella, alumnes de Batxillerat i de Màster en Ciències Religioses van explicar el què havia significat per ells cursar estudis a l’IREL, i tot seguit tingué lloc l’acte d’homenatge. Es va llegir el comunicat que havia enviat el Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, per fer-se present a l’acte i per fer visible la vinculació que l’IREL té amb la Facultat de Teologia de Catalunya. L’escrit que va ser llegir per Mn. Joaquim Blas, describia al P. Jaume com un gran biblista, i que segurament  –deia– coneix el grec d’Atenes tant com el català de la Sellera de Ter. Va fer un recorregut per les publicacions que ha fet el P. Jaume, destacant les traduccions del Nou Testament i dels llibres grecs de l’Antic Testament, i el va agrair que hagi il·luminat amb la Paraula de Déu la vida de moltes persones que han passat per les seves aules, a l’IREL i en altres institucions acadèmiques.

També la professora Mar Pérez el va dedicar paraules d’elogi i agraïment. I va ser ella l’encarregada de lliurar-li un obsequi en nom de l’IREL, una pintura de l’artista lleidatà Amadeu Bonet, que recrea llibres de l’Antic Testament i un text en grec que diu: La paraula és a prop teu; és a la teva boca i al teu cor (Rm 10,8; Dt 30,14).  

Finalment, va ser el propi P. Jaume qui prengué la paraula per agrair la presència de tantes persones. També va donar gràcies a Déu per haver pogut fer per ell alguna cosa, per petita que fos. I va demanar perdó per les vegades que hagués pogut molestar o no haver sabut estar a l’alçada de l’atenció i necessitat de coneixement dels alumnes. Aprofità l’avinentesa per animar tothom a llegir la Paraula de Déu, estudiar-la i propagar-la.

Tot plegat va ser un acte d’homenatge molt emotiu, per reconèixer la tasca d’ensenyar l’Antic Testament i fer descobrir l’estima per les Escriptures, que va acabar al vestíbul de l’IREL, amb un pica-pica durant el qual, els assistents van tenir ocasió de felicitar personalment al P. Jaume Sidera.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection