Trobada de la pastoral juvenil claretiana d’Europa a Catalunya

SAMSUNG CSC

Aquest any la província de Catalunya va acollir la trobada d’equips i responsables de la Pastoral Infantil, Juvenil i Vocacional (PIJV) dels claretians d’Europa. Aquesta trobada de cinc dies es va fer a Sarrià, a la casa de les germanes claretianes (RMI), del 21 al 25 de maig. De la província de Catalunya va ser hi present el claretià Benjitu Bareto. En aquesta trobada també hi van participar 18 claretians més procedents de nou organismes: Polònia, Anglaterra, Itàlia, França, Euskal Herria, Santiago, Portugal i Bética.

El tema de la trobada era “Pastoral Juvenil i Exclusió” i tenia com a objectiu reflexionar sobre l’acompanyament i el sentit cristià de ser voluntari per un jove.

Al llarg d’aquest dies es va convidar a intervenir en la trobada algunes persones que treballen o han treballat amb els joves. Com ara el germà marista Ramón Rúbies que va fer una xerrada sobre “Creure amb els joves”. Rúbies va parlar de la realitat dels joves, la seva religiositat i com s’han acompanyar, i va subratllar que la vida dels joves és un repte teològic.

SAMSUNG CSC

D’altra banda, Viqui Molins va oferir el seu testimoni amb el voluntariat. La religiosa teresiana va compartir l’acompanyament que fa a les persones del carrer a la parròquia de Santa Anna Barcelona. També va parlar des de dos punts de vista: del que és la pobresa i la marginació i de què és acollir i acompanyar.

Finalment, Eduardo Ribes va parlar de voluntariat i la pastoral juvenil. Va explicar la història de l’orde hospitalària de Sant Joan de Déu, marcant l’hospitalitat com el punt central de la seu carisma i dels valors i principis cristians del voluntariat.

Durant aquests dies els participants també van tenir l’oportunitat de compartir les seves experiències. El matí del segon dia cada organisme va compartir la seva realitat sobre la pastoral juvenil i el voluntariat. El quart dia es van compartir les aportacions sobre les xerrades que es van fer durant aquests dies. Entre les experiències que es van compartir, Luisma, de la província de Santiago, va parlar de “les setmanes vocacionals i el seu context”, també de “La Pastoral familiar” d’Euskal Herria; i Jorge Palacios va parlar de la “Preparació de l’Escola de PJV” de la família claretiana que se celebrarà al novembre. A més de les estones de treball, també es va dedicar part del dia a la pregària i la celebració de l’eucaristia.

El claretià Benjitu Bareto s’ha mostrat satisfet per haver acollir els participants d’aquesta trobada i ha agraït a les germanes claretianes “que posessin a disposició la seva casa per aquesta ocasió de conviure, compartir, reflexionar i seguir caminant amb els joves amb l’esperit del nostre pare Claret”.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection