15 de juny. Santa Maria Micaela, fundadora de les Adoratrius

imagesMiquela Desmaisières López de Dicastillo i Olmedo, vescomtessa de Jorbalán, va néixer a Madrid en 1809. Va rebre una acurada educació d’acord amb la seva condició aristocràtica però molt aviat va conèixer, juntament amb la fe, el dolor i la humiliació.

Sent dirigida pel pare jesuïta Carasa va tenir la seva experiència més determinant a l’hospital de Sant Joan de Déu de Madrid, en entrar en contacte per primera vegada amb dones del carrer, malaltes de repugnants malalties venèries. Aquella visita va ser tan decisiva que la va portar a obrir una caseta d’acollida per a aquelles desgraciades. Això, que va ser el germen de la seva gran obra, li va implicar una tempesta d’incomprensions. Totes les seves antigues amistats li van negar l’ajuda i l’amistat.
El 1845, en companyia d’algunes conegudes, va inaugurar un col·legi d’ensenyament per a aquestes maltractades que les preparés per a un treball digne. El 1850 va deixar definitivament la seva elegant casa de barri ric i se’n va anar a viure amb elles en una barraca miserable, recuperant la seva dignitat de persones i filles de Déu. Després d’anys molt durs, plens de calúmnies i de grans problemes econòmics, i tenint com a únic recurs l’Eucaristia, van néixer el 1856 les Adoratrius Esclaves del Santíssim Sagrament i de la Caritat, gràcies a l’ajuda i el consell de sant Antoni Maria Claret. Així va deixar de ser Micaela per convertir-se en la Mare Sagrament. El 6 de gener de 1859, festivitat de l’Epifania del Senyor, van fer els vots simples Micaela i les seves set primeres companyes. El 15 juny 1860 va emetre els seus vots perpetus. Així es va iniciar la lenta expansió de l’institut.

El Pare Claret va conèixer la M. Sagrament sent ja confessor reial. El sant va afavorir-la, a ella i al seu institut, espiritualment i materialment. Fins i tot va retocar les seves Constitucions per aconseguir-ne l’aprovació. Tots dos sants van patir també grotesques calúmnies abocades per la més infame propaganda.

Afectada mortalment pel còlera, el 24 d’agost de 1865, la M. Sagrament va morir a València, on havia acudit per ajudar i consolar en l’epidèmia. Així va fer de la seva vida mateixa una perfecta Eucaristia: comunió amb Crist donant la vida pels més necessitats. L’heroïcitat de les seves virtuts va ser proclamada el 1922. Pius XI la va beatificar el 7 de juliol de 1925 i la va canonitzar el 4 de març de 1934. Sant Antoni Maria Claret va quedar vinculat a Santa Maria Micaela del Santíssim Sagrament i la seva obra com a patró de l’Institut per ella fundat .

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection