13 de juny. Ordenació presbiteral de Sant Antoni Maria Claret (1835)

cate07El 13 de juny, memòria de sant Antoni de Pàdua, celebrem l’aniversari de l’ordenació sacerdotal de sant Antoni Maria Claret. Aquesta va tenir lloc a Solsona l’any 1835. Claret tenia llavors 27 anys. Encara no havia acabat els seus estudis, però el bisbe de Vic va voler avançar-li l’ordenació perquè veia en ell una cosa singular.

Humanament parlant, l’ordenació presbiteral de Claret no va ser una experiència gaire joiosa. Venia d’uns llargs Exercicis en què es va sentir fortament temptat. No va poder ordenar-lo a Vic el seu amic el bisbe Corcuera, perquè estava malalt. Va haver de traslladar-se a la diòcesi de Solsona, on l’ordenà fra Juan José de Tejada.

Totes aquestes contrarietats es van il·luminar el dia de la primera missa: «Abans de l’ordenació de sacerdot vaig fer els quaranta dies d’exercicis espirituals. Mai no he fet uns exercicis amb més pena ni temptació; però potser de cap altra tanda no n’he tret més gràcies ni més grans, com ho vaig entendre el dia que vaig cantar la primera Missa, que fou el 21 de juny, dia de Sant Lluís Gonçaga, patró de la Congregació, així com l’ordenació s’havia escaigut el dia de Sant Antoni, festa del meu sant patró» (Aut 102).

L’ordenació presbiteral va suposar per Claret el punt d’arribada d’un somni que havia tingut sent nen. Però va constituir, sobretot, un punt de partida en la seva vocació de missioner apostòlic. Ell va viure el seu sacerdoci, a diferència de molts altres clergues del seu temps, com una síntesi perfecta entre la seva dedicació a l’anunci de la Paraula, la celebració sacramental i l’atenció pastoral a les persones. No se sentia cridat a exercir-lo des del servei parroquial sinó com a missioner itinerant. Per això, aviat es va oferir per a les missions estrangeres. En no poder realitzar aquest projecte, s’encaminà cap a la predicació itinerant pels pobles de Catalunya i de les Canàries.

Aquesta memòria és una ocasió particular per donar gràcies a Déu pel do concedit al nostre Fundador i per tots els preveres que ens han ajudat al llarg de la nostra vida a viure millor el seguiment de Crist, començant per qui ens va administrar el sagrament del baptisme.

És, al mateix temps, un dia adequat perquè els missioners preveres donin gràcies per la pròpia vocació ministerial i per demanar al Senyor que concedeixi a la seva Església els ministres idonis que puguin servir-la com va fer en el seu temps sant Antoni Maria Claret.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection