Missatge per a la Solemnitat del Cor de Maria del Superior General

immaculatcormaria

Carta del Superior General, el pare Mathew Vattamattam sobre la Solemnitat del Cor de Maria.

Estimats germans:
Som fills del cor – de l’Immaculat Cor de Maria. Com missioners claretians, hem nascut del seu cor, i hem estat formats i acompanyats pel mateix cor. Com va observar el Papa Sant Joan Pau II en la seva Redemptor Hominis, “el misteri de la Redempció va prendre forma sota el cor de la Mare de Déu de Natzaret quan va pronunciar el seu ‘fiat’. Des de llavors, sota la influència especial de l’Esperit Sant, aquest cor, el cor d’una verge i una mare, sempre ha seguit el treball del seu Fill i ha sortit cap a tots aquells a qui Crist ha abraçat i continua abraçant amb amor inesgotable” (22).

En celebrar la Solemnitat de l’Immaculat Cor de la Santíssima Mare de Déu honorem el seu cor matern recordant-nos la nostra identitat com a fills seus, renovant el nostre compromís de viure a imatge de tals fills, tal com ens la va donar el Pare Claret en la seva famosa definició de missioner (veure Aut. 494). Quina benedicció per a nosaltres ser anomenats fills del seu cor! Perquè el seu cor és veritablement un temple de Déu, bategant en cada moment amb amor a Déu i la humanitat. Com va escriure Sant Jeroni, “fins i tot mentre vivia al món, el cor de Maria estava tan ple de tendresa i compassió maternal per [la gent] que ningú va patir tant pels seus propis sofriments, com Maria va patir pels dolors dels seus fills”. Les nostres lluites són les seves lluites, els nostres somnis són els seus somnis, les nostres alegries són les seves alegries. El Papa Francesc ens recorda que Maria és “la serventa del Pare que canta les seves lloances”. Ella és l’amiga que està preocupada perquè el vi no falti en les nostres vides. Ella és la dona el cor de la qual va ser traspassat per una espasa i que entén tot el nostre dolor. Com a mare de tots, és un signe d’esperança per a les persones que pateixen els dolors de part de la justícia. Ella és la missionera que s’acosta a nosaltres i ens acompanya durant tota la vida, obrint els nostres cors a la fe pel seu amor maternal. Com veritable mare, camina al nostre costat, comparteix les nostres lluites i ens embolcalla constantment amb l’amor de Déu “(Evangelii Gaudium, 286).

Aquest cor de Maria és tendre, ple de compassió; però, com és evident en el seu Magnificat (Cf. Lluc 1, 46-55), també cerca la justícia: la justícia de Déu: Ella somia, desitja i treballa per un món transformat on es té cura dels pobres; els oprimits esdevenen lliures; l’orgull, el poder i la fam són eliminats; i la misericòrdia de Déu venç. “Aquesta interacció de justícia i tendresa, de contemplació i preocupació pels altres, és la que fa que la comunitat eclesial consideri Maria com a model d’evangelització” (Evangelii Gaudium, 288): en efecte, un model per a la nostra evangelització claretiana. Busquem refugi en aquest cor; i resem perquè els nostres cors es tornin realment com el seu, tan plens d’amor per Crist i la humanitat sofrent. Resem com la Mare Teresa resava: “Maria, dóna’m el teu Cor: tan bell, tan pur, tan immaculat; el teu Cor tan ple d’amor i humilitat que jo pugui rebre Jesús en el Pa de Vida i estimar-lo com Tu l’estimes i servir-lo en la forma angoixant dels pobres”.

És lògic que la Solemnitat de l’Immaculat Cor segueixi immediatament a la Solemnitat del Sagrat Cor: el cor de la Mare segueix de prop el del Fill. Simeó, el Nou Teòleg, del segle X va escriure que hem de posar la nostra ment em el cor i romandre dins d’ell, i des del fons del cor, hem d’enlairar les nostres pregàries a Déu. Podem interpretar les seves paraules com una invitació a unir els nostres cors al cor de Maria, contemplant el cor del seu Fill. Us desitjo totes les alegries i benediccions del Cor de la Mare, el nostre foc i la nostra llar.

Mathew Vattamattam, CMF
Superior General

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection