L’ordenació episcopal del pare Abella al Japó

18b.37051318_2028665663811317_1368160719744270336_oL’anterior Superior General dels Missioners claretians, el lleidatà Josep Maria Abella Batlle, va ser ordenat aquest dilluns bisbe auxiliar d’Osaka a la Catedral de la Immaculada Concepció de la Benaurada Mare de Déu. El pare Abella va rebre l’ordenació episcopal juntament amb Pau Toshihiro Sakai, en una celebració presidida per l’arquebisbe d’Osaka, Maná Tomàs Aquinas, escollit recentment cardenal pel papa Francesc.

L’ordenació, marcada per la tradició oriental, va coincidir amb el 169 aniversari de la fundació de la Congregació a Vic, el 16 de juliol.

El Provincial dels Claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà, i el pare Ramon Olomí van estar presents a la celebració, juntament amb familiars catalans de pare Abella. El pare Costa-Jussà va concelebrar en representació del Pare General.

L’escut i el lema episcopal del bisbe Abella té una clara inspiració claretiana amb el lema “Caritas Christi urget nos” (L’amor de Crist ens urgeix). Són les paraules de la Segona Carta de Sant Pau als cristians de Corint (2Co 5, 14), que expressen el compromís missioner dels claretians. En l’escut, el llibre obert representa la Paraula de Déu que és la llum que ens guia, el colom representa l’Esperit Sant i el desig de pau, i les flames representen el Cor de Maria com en el format gràfic del logotip dels missioners claretians.

A monsenyor Abella se li ha atorgat el títol de bisbe titular de Methamaucum (Malamocco), una seu titular recentment establerta al febrer de 2018 i de la que en serà el primer bisbe. El papa Francesc va fer públic el nomenament de Josep Maria Abella com a bisbe auxiliar d’Osaka el passat 2 de juny.

 

En aquest vídeo podeu veure tota la cerimònia de l’ordenació:

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Materials Advent 2019

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Catequesi | Recomanacions 2019

Cardenal Sistach | ‘Laudato Si’ i Grans Ciutats’

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection