1 d’agost. Sant Alfons Maria de Liguori, compatró

liguoriSón moltes les semblances entre Alfons Maria de Liguori i Antoni Maria Claret: espiritualitat, inquietud missionera, escrits per a la gent senzilla, per citar algunes. Liguori és un dels autors que Claret va considerar com predicables. Ell mateix va confessar que havia llegit les seves obres amb molt interès (cf. Aut 300) i les va recomanar a d’altres.

Sant Alfons Maria de Liguori va néixer a Marianella (Nàpols – Itàlia) el 27 de setembre de 1696. Va ser el primogènit d’una família nombrosa de la noblesa napolitana. Va tenir una formació molt acurada. Era encara molt jove quan va arribar al doctorat en ambdós drets i va exercir com a advocat i jutge.

Essent ja un prestigiós advocat, va perdre judicialment una causa molt important per interessos polítics, i això li va provocar una forta crisi. Després d’un llarg procés de recerca espiritual, va renunciar a la seva professió d’advocat i va iniciar els estudis eclesiàstics, malgrat la forta oposició del seu pare. El 21 de desembre de 1726, als 30 anys, va rebre el presbiterat.

Va estrenar el seu sacerdoci en els suburbis de Nàpols, especialment entre els nois del carrer. Per a ells va instituir les anomenades “capelles del capvespre”, una experiència de reeducació social i religiosa, que consistia en unes reunions al carrer, a l’aire lliure, dirigides pels mateixos joves marginats per escoltar, acollir i oferir la Bona Nova. A la seva mort existien 72 capelles amb més de 10.000 participants.

A Scala, prop d’Amalfi (Itàlia), va tenir una intuïció que serà decisiva per al seu futur: dedicar-se amb altres companys a la salvació dels més abandonats, a l’evangelització de la gent senzilla i pobra, especialment la de les zones rurals. El 9 novembre 1732 va fundar la Congregació del Santíssim Redemptor. Va ser consagrat bisbe de Santa Àgueda dels Gots el 1762, malgrat les seves reiterades negatives. Es pot considerar un gran bisbe missioner. L’any 1775 va obtenir la renúncia a la seva diòcesi i es va retirar a la comunitat redemptorista de Pagani, on va morir l’1 d’agost de 1787. Va ser canonitzat l’any 1831, proclamat Doctor de l’Església el 1871 i patró dels confessors i moralistes l’any 1950. Va escriure 111 obres d’espiritualitat i de teologia.

 

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Claret publica ‘La música de la fe’

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection