13 d’agost. Beats Màrtirs Claretians de Barbastre

barbastreEl martiri dels 51 Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria de Barbastre va succeir durant els dies 2, 12, 13, 15 i 18 del mes d’agost de 1936. La comunitat claretiana de Barbastre (Osca-Espanya) estava formada per 60 missioners: 9 Pares, 12 Germans i 39 Estudiants a punt de rebre l’ordenació.

El dilluns 20 de juliol de 1936 la casa va ser assaltada i registrada, infructuosament, a la recerca d’armes. Van ser arrestats tots els seus membres. El superior, el pare Felipe de Jesús Munárriz, el formador dels Estudiants, el pare Juan Díaz, i l’administrador, el pare Leoncio Pérez, van ser portats directament a la presó municipal. Els ancians i malalts van ser traslladats a l’Asil o a l’Hospital. Els altres van ser conduïts al col·legi dels Escolapis, en el saló d’actes del qual van quedar tancats fins al dia de la seva execució.

Al llarg de la seva breu estada a la presó, els tres responsables de la comunitat claretiana van ser veritablement exemplars. Sense cap mena de judici, simplement per la seva condició religiosa, van ser afusellats a l’entrada del cementiri a l’alba del dia 2 d’agost. Els que van romandre empresonats al saló dels Escolapis, des del primer moment es van preparar per morir. Durant els primers dies de captiveri van poder rebre la comunió clandestinament. L’Eucaristia va ser, en aquells tràgics moments, el centre de la seva vida i l’origen de la seva fortalesa.

Amb la pregària, el rés de l’Ofici i del rosari es van anar preparant interiorment per la mort. Van haver de suportar moltes incomoditats físiques i morals. Van ser turmentats amb simulacres d’afusellament. Van introduir prostitutes a la sala per provocar. Alguns van rebre ofertes d’alliberament. Però ni un de sol va claudicar.

El reconeixement de la seva heroïcitat davant el martiri va ser reconegut per tots des del primer moment. Hereus de l’esperit apostòlic de sant Antoni Maria Claret, es van mantenir atents als desafiaments missioners del seu temps: abans de ser empresonats s’havien mostrat sensibles als més desfavorits de la seva època, els obrers, i s’estaven preparant amb il·lusió i mirada universal per a un ja proper ministeri. Van ser beatificats pel Papa Joan Pau II el 25 octubre del 1992.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Claret publica ‘La música de la fe’

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection