26 d’agost. Conservació de l’Eucaristia en el Fundador (1861)

eucaristia«El dia 26 d’agost del 1861, trobant-me en oració a l’església del Roser, a La Granja, a les set de la tarda, el Senyor va concedir me la gràcia gran de la conservació de les espècies sacramentals i tenir sempre nit i dia el Santíssim Sagrament al pit; per això, jo sempre he d’estar molt recollit i devot interiorment; i a més haig de pregar i fer front a tots els mals d’Espanya com així m’ho ha dit el Senyor… Glorificate et portate Deum in corpore vestro. (1Co 6,20). I més endavant «El dia 16 de maig del 1862… a la Missa m’ha dit Jesucrist que m’havia concedit aquesta gràcia de romandre sacramentalment en el meu interior» (Aut 700).

El Senyor es volia servir d’Antoni per fer front, d’una manera eficaç, als mals de l’Església a Espanya i el va consagrar i va habilitar amb la seva presència sacramental el 26 d’agost de 1861: «L’Eucaristia, com a sagrament del Sacrifici i de la presència real de Crist, va ocupar un lloc preponderant en la vida espiritual i apostòlica de sant Antoni Maria Claret. La celebració eucarística era el moment més intens de la seva unió personal amb Jesucrist, ofert al Pare per la salvació dels homes, en ella rebia els ardents desitjos de sacrificar la seva vida amb Crist pel bé de l’Església i de tots els homes. L’oració davant el Santíssim Sagrament l’ajudava a mantenir aquests sentiments i a desenvolupar les seves activitats en un esperit sacrificial profundament compenetrat amb el misteri redemptor de Crist i de l’Església (cf. Aut 265, 694, 756 i 767) »(Patrimoni espiritual 14).

La memòria de la conservació de l’Eucaristia en el Fundador ens permet preguntar-nos: Què va significar per al pare Claret -servidor missioner de la Paraula- el ministeri de la santificació, especialment de l’Eucaristia? Com es van integrar aquests ministeris en la seva persona, en la seva vida i en el seu apostolat? ¿Fins a quin punt la vivència del misteri eucarístic que té el fundador ens afecta, o ens ha d’afectar, per viure-la, aprofundir-la i conservar-la?

La vivència que té el pare Claret de l’Eucaristia pot dibuixar-se com un itinerari de respecte, admiració, devoció, necessitat, íntima unió i plena comunió. El fet recordat avui pot encendre la imaginació meditativa-espiritual, que, ben emmarcada, ajudi a comprendre la gràcia que va rebre el Fundador. Però el realment important és aquest camí progressiu d’íntima unió amb Crist-Eucaristia que sant Antoni Maria Claret va anar transitant al llarg de tota la seva vida, cap a la plenitud, i del que ens fa partícips amb una clara invitació a recórrer-lo.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Claret publica ‘La música de la fe’

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection