Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic

20181008-apostolat-nova-provincia (2)Dies intensos per a conèixer-se, compartir l’esperit claretià i començar a veure cap a on pot anar aquest nou organisme que vol caminar des de la clau de la missió compartida. El cap de setmana del 5 al 7 d’octubre, convocats pels prefectes d’apostolat de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, s’han reunit a Vic una cinquantena de persones d’aquestes províncies i delegacions, religiosos i laics. L’objectiu: afavorir una trobada mútua, fer aportacions a l’esborrany del Projecte Provincial de Vida i Missió i compartir el treball pastoral que realitzen a cada un d’aquests organismes.

Al començament de la trobada el pare Manolo Tamargo va presentar el procés de reorganització que està vivint la Congregació a Europa i, en concret, els passos donats per aquests quatre organismes, a fi de “coordinar les nostres forces amb una nova organització que ens permeti anunciar l’Evangeli d’una forma significativa a la gent del nostre temps”.

Un dels fruits d’aquest procés és el document ‘Cap a un projecte Provincial de Vida i Missió’. El pare Ricard Costa-Jussà i el pare Agustín Ortiz van fer-ne la presentació i posteriorment va ser treballat pels grups provincials, que van fer-hi diferents aportacions.

El matí va finalitzar amb una breu presentació del Moviment de Laics Claretians. La secretària general del Moviment, Bernardeta Arbaiza, va explicar quines presències té aquest moviment a les províncies claretianes i com se situa de cara a aquesta reorganització.

A la tarda, el pare Aitor Kamiruaga i el pare Ricard Costa-Jussà van presentar la realitat dels col·legis claretians d’Euskal Herria i Catalunya; una missió que té molta força i que implica a moltes persones, i que suposa tot un repte evangelitzador.

Els convocats van dedicar la resta de la tarda a renovar l’esperit claretià. Acompanyats del pare Carlos Sánchez i el germà Josep Codina, van visitar el temple, el museu i llocs claretians emblemàtics de la ciutat de Vic. I van finalitzar el recorregut amb una vigília d’oració dedicada a agrair els set dons de l’Esperit.

El diumenge al matí, després de la celebració de l’Eucaristia a la cripta del temple, es van reunir per àrees d’apostolat: Pastoral Infantil i Juvenil, Famílies i Adults, Exclosos. Una manera de compartir què fan a cada una de les províncies i delegacions i per començar a veure quins passos poden començar a fer conjuntament.

La trobada va finalitzar amb l’avaluació i l’agraïment de totes les persones que han fet possible aquesta trobada; d’una manera especial es va reconèixer el treball realitzat pels traductors, que van facilitar la comunicació entre persones de cinc llengües diferents. I amb un desig de fons: que l’audàcia i la creativitat que van caracteritzar al pare Claret els impulsin a ser els evangelitzadors que aquest temps necessita.

20181006-apostolat-nova-provincia (1) Trobada d'apostolat a Vic

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection